Yokatori Napisano 10 Styczeń 2011 Share Napisano 10 Styczeń 2011 (edytowane) Obrazek będzie przedstawiał mnie podczas kryzysu twórczego :) "This is a picture of me during a creative crisis. I'm facing blank electronic canvas on my monitor and awaiting inspiration. Outside the window it's already dawning." Wersja finalna :) po kliknięciu full size Uploaded with ImageShack.us Edytowane 21 Marzec 2011 przez Yokatori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 11 Styczeń 2011 Share Napisano 11 Styczeń 2011 Oby Cie taki kryzys teraz nie dopadł. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Richard Hade Napisano 16 Styczeń 2011 Share Napisano 16 Styczeń 2011 Szczerze mówiąc jest to pierwsza pracka (szkic!), w której czuje się temat pracy. Cała reszta prac, które widziałem to bez opisu i tłumaczenia autor nic mi na temat KRYZYSU nie mówiły. Do roboty, chcę widzieć dalsze efekty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 18 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2011 Dzięki dzięki za motywację :) . Mam nadzieje że uda mi się tak zarządzić czasem żebym mógł to dokończyć, ale jak na razie jest słabo :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 17 Luty 2011 Autor Share Napisano 17 Luty 2011 W końcu udało mi się coś ruszyć z tematem :) Po kolei: Pierwszy szkic Szkic dopracowany No i BW na razie Tak to wygląda do tej pory, może jednak dam rade skończyć ten temat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jordans Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 PS do kiedy można dodawać prace aby była uwzględniona w konkursie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Luty 2011 Share Napisano 17 Luty 2011 To intuos? Technicznie wygląda dobrze (tylko chyba rolety są różnej szerokości). Trochę jeszcze nie czuć klimatu, ale to pewnie z kolorami przyjdzie. Chyba przyciemniłabym plan tylni. To na dole okna to jakiś ludzik? Czy zeschnięta roślinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 18 Luty 2011 Autor Share Napisano 18 Luty 2011 To intuos? Technicznie wygląda dobrze (tylko chyba rolety są różnej szerokości). Trochę jeszcze nie czuć klimatu, ale to pewnie z kolorami przyjdzie. Chyba przyciemniłabym plan tylni. To na dole okna to jakiś ludzik? Czy zeschnięta roślinka? Tak to intuos 3 ;). Te rolety to żaluzje i faktycznie są różnej szerokości, bo okna są różnej szerokości, trochę może nie są równe te "przeszycia" na nich, ale to poprawie :). Spróbuję przyciemnić plan tylni jak sugerujesz zobaczymy jak to wyjdzie, ale to już w kolorze. Na dole okna to drewniany ludzik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ItalianCopper Napisano 21 Luty 2011 Share Napisano 21 Luty 2011 Fajny temat, czekałem aż ktoś taki zarzuci w 3d a tu heca, pojawił się w 2d. Wykonanie wydaje się zacne tylko tak jak mówi Ania, tylny plan ciemniejszy, lampkę bym odpalił i odsunął jedną roletę sugerując, że jest noc, albo lepiej - już świta a cyfrowe płótno dalej białe jak świeży śnieżek :) Pokazałbym odrobinę więcej monitora, żeby pokazać, że nic jeszcze nie jest narysowane a na tablecie może jakiegoś śpiącego kota? albo można pojechać całkiem i dać pajęczynę lekko rozpiętą na tym intuosie tak w rogu. Ogólnie powodzenia, dla mnie świetnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 22 Luty 2011 Share Napisano 22 Luty 2011 Baaaardzo mi się podoba! J ak dla mnie to świetnie uchwyciłeś perspektywę. Ciekaw jestem czy rysujesz z głowy, czy najpierw pstryknąłęś kilka zdjęć i odwzorowujesz rzeczywistość. Sam bym chciał tak rysować. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 28 Luty 2011 Autor Share Napisano 28 Luty 2011 Baaaardzo mi się podoba! J ak dla mnie to świetnie uchwyciłeś perspektywę. Ciekaw jestem czy rysujesz z głowy, czy najpierw pstryknąłęś kilka zdjęć i odwzorowujesz rzeczywistość. Sam bym chciał tak rysować. Powodzenia Dzięki dzięki, Ciężko powiedzieć czy rysuje z głowy :) ,bo dokładnie tak właśnie wygląda mój pokój, jednak najpierw zrobiłem szkic nie wzorując się na żadnej fotce, a dopiero później zrobiłem fotki niektórych elementów żeby je lepiej odwzorować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 28 Luty 2011 Autor Share Napisano 28 Luty 2011 Trochę koloru :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość terka Napisano 28 Luty 2011 Share Napisano 28 Luty 2011 Czy można poznać ten program na którym tak cudownie malujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 1 Marzec 2011 Autor Share Napisano 1 Marzec 2011 Czy można poznać ten program na którym tak cudownie malujesz? Dziękuję za miłe słowa :), ale do cudownego malowania w moim przypadku to jeszcze baaardzo długa droga :). Program w którym maluje to photoshop cs2 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 a jaki masz tablet A4 cz A5 wide? jest sen dorzucić parę złotych do większego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Gratulujemy nominacji w Bitwie! Tym samym życzymy powodzenia w dalszej "bitwie" o nagrody! Przypominamy, że ostateczna praca, zgodna z wymogami regulaminu powinna pojawić się najpóźniej 22 marca (a dokładniej 22 marca, do godz. 23:59:59). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 9 Marzec 2011 Autor Share Napisano 9 Marzec 2011 a jaki masz tablet A4 cz A5 wide? jest sen dorzucić parę złotych do większego? mam A5, niestety nie wide (obszar roboczy 203x152 mm), jak dla mnie wystarczający i nie zamierzam zmieniać na większy. Pracowałem przez chwilę na intuosie4 A4 wide ale nie podpasował mi, trochę większe machnięcia ręką niż przy A5, ale to kwestia przyzwyczajenia. Gdybym od początku pracował na A4 to pewnie bym wolał A4 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzzz Napisano 10 Marzec 2011 Share Napisano 10 Marzec 2011 Witam, od pierwszych szkiców jego prawa ręka jest trochę dziwnie zbudowana... część ramienna idzie od łokcia praktycznie poziomo, a potem zawija w górę, coś jest nie tak. nawet jeśli ma tam być biceps napięty od trzymania piórka ;). wyobraź sobie kość ramienną od łokcia do ramienia, a potem ubierz w mięsnie i resztę ;) skonstruuj też koniecznie dłoń przy twarzy (ale zapewne masz to w planach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 pomijając drobne błędy anatomiczne z którymi pewnie sobie poradzisz, przyznaję że imponująco realistycznie to wygląda. zbyt dużo czerni w cieniach na skórze - lewe przedramię chwyci trochę światła odbitego od białego blatu, myślę że powinno być trochę jaśniejsze i zdecydowanie bardziej nasycone. może spróbujesz dodać/wzmocnić dopełniające światło z prawej strony, choć nie jestem pewien czy to zadziała na plus w konwencji kryzysu. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 Dzięki za rady, starałem się je uwzględnić, mam nadzieje że z dobrym skutkiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 18 Marzec 2011 Autor Share Napisano 18 Marzec 2011 (edytowane) Chyba już prawie może koniec ;) Edytowane 21 Marzec 2011 przez Yokatori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanBulka Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Praca świetna! mam nadzieję, że wygrasz ;) A na tej prawej to jest jakaś rękawiczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 19 Marzec 2011 Autor Share Napisano 19 Marzec 2011 Praca świetna! mam nadzieję, że wygrasz ;) A na tej prawej to jest jakaś rękawiczka? Dzięki dzięki :). Tak jest, na prawej to rękawiczka (dłoń łatwiej się przesuwa po tablecie), ale że jesteś już kolejną osobą która się pyta o co chodzi z tą prawą dłonią to będę musiał zlikwidować tę rękawiczkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yokatori Napisano 21 Marzec 2011 Autor Share Napisano 21 Marzec 2011 (edytowane) Wersja finalna w pierwszym poście. Dziękuję za cenne uwagi :) Edytowane 21 Marzec 2011 przez Yokatori Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viater Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Świetna pracka. Jak będę miał kiedyś tablet to uderzę do Ciebie z pytaniami. Trzymam kciuki za werdykt. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Marzec 2011 Share Napisano 23 Marzec 2011 Gratulujemy ukończenia pracy. Praca została pobrana do zaprezentowania Jury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi