Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zapraszamy do zapoznania się z tutorialem przedstawiającym proces tworzenia wnętrza kuchennego, począwszy od modelowania poprzez przykłady tekstur i materiałów na ustawieniach vraya (kamery + światła + renderer)skończywszy. Liczymy na opinie i propozycje poszerzenia naszego tutka o inne, interesujące was aspekty, związane z tworzeniem grafiki 3d.

TUTORIAL

Każdy może spróbować własnych sił, wykorzystując nasze modele dostępne na

DOWNLOAD

Pozdrawiamy

Zespół Meedo

Edytowane przez Meedo_pl

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 5,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej

Bardzo fajny tutek.

Z uwag jakie mam, to mozna by bylo dopisac przy ustawieniach vraya ze ilosc passow w LC powinna byc taka ile rdrzeni sie ma.

A tak z ciekawosci, czemu reinhard? na tak niskiej wartosci to przeciez dokladnie to samo co exponential.

pozdrawiam

Napisano

świetny tut. Mimo, że na 3ds maxa, nie wydaje mi się by był problem z przeniesieniem metodyki pracy do Blendera :)

Napisano
  • Autor

mirach - dzięki. Co do reinharda, to wynika to z tego ,że zaczynam ustawiać światło zwykle od wartości 0,5 i w zależności co się dzieje w scenie to zwiększam bądź zmniejszam wartość burna. A czemu reinhard? bo daje mi to możliwość kontroli przepaleń i mimo tego ,że musiałem zejść tak nisko to nie widziałem powodu żeby zmieniać na exponential , bo przecież to to samo:)

Dobrotek - dzięki, mam nadzieję ,że się przyda.

Napisano

Bardzo fajnie jak ktoś dzieli się w tak przystępny sposób swoją wiedzą i doświadczeniem.

Napisano
  • Autor

Dynamico - ależ nie ma problemu, w niedługim czasie powinny pojawić się następne tutoriale.

Napisano

Również dziękuję za poradnik, swoją drogą bardzo ładna galeria na stronie. Jeśli można wiedzieć jaki temat będzie następnego tutoriala? Może łazienka? Wraz z opise układania płytek;p

Pozdrawiam