Meedo_pl Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 (edytowane) Witam, Zapraszamy do zapoznania się z tutorialem przedstawiającym proces tworzenia wnętrza kuchennego, począwszy od modelowania poprzez przykłady tekstur i materiałów na ustawieniach vraya (kamery + światła + renderer)skończywszy. Liczymy na opinie i propozycje poszerzenia naszego tutka o inne, interesujące was aspekty, związane z tworzeniem grafiki 3d. TUTORIAL Każdy może spróbować własnych sił, wykorzystując nasze modele dostępne na DOWNLOAD Pozdrawiamy Zespół Meedo Edytowane 17 Styczeń 2011 przez Meedo_pl 3
mirach Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 Hej Bardzo fajny tutek. Z uwag jakie mam, to mozna by bylo dopisac przy ustawieniach vraya ze ilosc passow w LC powinna byc taka ile rdrzeni sie ma. A tak z ciekawosci, czemu reinhard? na tak niskiej wartosci to przeciez dokladnie to samo co exponential. pozdrawiam
Dobrotek Napisano 11 Styczeń 2011 Napisano 11 Styczeń 2011 świetny tut. Mimo, że na 3ds maxa, nie wydaje mi się by był problem z przeniesieniem metodyki pracy do Blendera :)
Meedo_pl Napisano 12 Styczeń 2011 Autor Napisano 12 Styczeń 2011 mirach - dzięki. Co do reinharda, to wynika to z tego ,że zaczynam ustawiać światło zwykle od wartości 0,5 i w zależności co się dzieje w scenie to zwiększam bądź zmniejszam wartość burna. A czemu reinhard? bo daje mi to możliwość kontroli przepaleń i mimo tego ,że musiałem zejść tak nisko to nie widziałem powodu żeby zmieniać na exponential , bo przecież to to samo:) Dobrotek - dzięki, mam nadzieję ,że się przyda.
Dynamico Napisano 12 Styczeń 2011 Napisano 12 Styczeń 2011 Bardzo fajnie jak ktoś dzieli się w tak przystępny sposób swoją wiedzą i doświadczeniem.
Meedo_pl Napisano 13 Styczeń 2011 Autor Napisano 13 Styczeń 2011 Dynamico - ależ nie ma problemu, w niedługim czasie powinny pojawić się następne tutoriale.
Gość marcindh Napisano 16 Styczeń 2011 Napisano 16 Styczeń 2011 Również dziękuję za poradnik, swoją drogą bardzo ładna galeria na stronie. Jeśli można wiedzieć jaki temat będzie następnego tutoriala? Może łazienka? Wraz z opise układania płytek;p Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi