p_e_t_e_r Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 celem bylo skopiowanie loga gitary elektrycznej fender stratocaster z 1962 roku i postarzenie go zeby wygladalo jak z tamtych czasow. uzyto krzywych beziera i paru filtrow PS oraz pattern wlasnej roboty oryginal ktory sluzyl jako ref.
Orion Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Sorry a nie mogłeś zamias krzywych wstawić górny obrazek w slot transparency??
p_e_t_e_r Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 nie jarze. jaki slot. sloty to znam z maxa ale w PS nie kojarze. pozdrawiam
SansSerif Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 dorob do tego gitare to bedzie mozna pokomentowac :)
Orion Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Dobra zacznijmy od tego, skąd jest ten górny pic
p_e_t_e_r Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 gitare to mam w na stojaku w domu. powyzsze logo jest zrobione na potrzebe sitodruku na główce mojego strata. cieszmuy sie tez malymi rzeczami jak tym logiem :) na razie sesja wiec nie odpalam rhino ani maxa bo trzeba pozaliczac co nie co pozdr
p_e_t_e_r Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 gorny rysunek jest moj. calkowicie wykonany w PS wzorujac sie szablonem z www.fender.com
p_e_t_e_r Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Napisano 5 Czerwiec 2004 jesli chesz wykonac sitodruk musisz miec wzor b dobrej jakosci z mozliwoscia dobrego skalowania itd. po drugie loga fendera maja kilkanascie roznych krojow i czesto nie wystarczy skan z zdjecia wiec trzeba je wykonac samemu. coz uwazacie ze przesadzilem umieszczajac ten post ? nie chce zajmowac miejsca byle czym ale wydawalo mi sie ze t o ciekawe choc bardzo proste. troche pracy wymagalo jednak choc napewno nie tyle co projekt 3d ale dzieki za posty pozdr.
Orion Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 Skoro uważasz że trzeba wykonać samemu to pewnie masz rację :P
dirty Napisano 5 Czerwiec 2004 Napisano 5 Czerwiec 2004 btw masz strata z 62 roku? oryginalnego? wow, zazdroszcze!! pewnie wart majatek....
leander Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 Wektoryzacja logo? Jak dla mnie to temat nadaje sie do web-art najwyzej. Ale finished-works..? hmm
p_e_t_e_r Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 dzieki, masz racje. od poczatku sie tu ze mnie nabijaja chyba pomylilem działy. musze zobaczyc jak sie przenosci te watki do innych dzialow.
leander Napisano 6 Czerwiec 2004 Napisano 6 Czerwiec 2004 To teraz jak widze oryginal, to trzeba by sie przyczepic ze z reszta napisow poza logiem poszedles na latwizne. Zamiast ariala bym szukal czegos w tym kroju, i przerobil czcionke lekko na twoje potrzeby.
p_e_t_e_r Napisano 6 Czerwiec 2004 Autor Napisano 6 Czerwiec 2004 to juz jest poprawione, ale nie ma co smiecic tego forum kolejnym prawie identycznym obrazkiem. dzieki za linka do fonta
theurgicus Napisano 11 Czerwiec 2004 Napisano 11 Czerwiec 2004 ZOBACZ TUTAJ Logo Fender Telecaster - Encapsulated PostScript Pozdrawiam
biglebowsky Napisano 11 Czerwiec 2004 Napisano 11 Czerwiec 2004 Na sito? to Ci srednio wyjdzie po odbiciu, gdyby znaki byly wypelnione to moglo by sie udac, co do Twojej roboty - wiesz to naprawde nie jest wyczyn, w miare wprawna osoba obrabia logo w kilka minut na skale masowa - to podstawy podstaw.
Rekomendowane odpowiedzi