Napisano 5 Czerwiec 200420 l celem bylo skopiowanie loga gitary elektrycznej fender stratocaster z 1962 roku i postarzenie go zeby wygladalo jak z tamtych czasow. uzyto krzywych beziera i paru filtrow PS oraz pattern wlasnej roboty oryginal ktory sluzyl jako ref.
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Sorry a nie mogłeś zamias krzywych wstawić górny obrazek w slot transparency??
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Autor nie jarze. jaki slot. sloty to znam z maxa ale w PS nie kojarze. pozdrawiam
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Autor gitare to mam w na stojaku w domu. powyzsze logo jest zrobione na potrzebe sitodruku na główce mojego strata. cieszmuy sie tez malymi rzeczami jak tym logiem :) na razie sesja wiec nie odpalam rhino ani maxa bo trzeba pozaliczac co nie co pozdr
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Autor gorny rysunek jest moj. calkowicie wykonany w PS wzorujac sie szablonem z www.fender.com
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Autor jesli chesz wykonac sitodruk musisz miec wzor b dobrej jakosci z mozliwoscia dobrego skalowania itd. po drugie loga fendera maja kilkanascie roznych krojow i czesto nie wystarczy skan z zdjecia wiec trzeba je wykonac samemu. coz uwazacie ze przesadzilem umieszczajac ten post ? nie chce zajmowac miejsca byle czym ale wydawalo mi sie ze t o ciekawe choc bardzo proste. troche pracy wymagalo jednak choc napewno nie tyle co projekt 3d ale dzieki za posty pozdr.
Napisano 5 Czerwiec 200420 l btw masz strata z 62 roku? oryginalnego? wow, zazdroszcze!! pewnie wart majatek....
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Wektoryzacja logo? Jak dla mnie to temat nadaje sie do web-art najwyzej. Ale finished-works..? hmm
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Autor dzieki, masz racje. od poczatku sie tu ze mnie nabijaja chyba pomylilem działy. musze zobaczyc jak sie przenosci te watki do innych dzialow.
Napisano 6 Czerwiec 200420 l To teraz jak widze oryginal, to trzeba by sie przyczepic ze z reszta napisow poza logiem poszedles na latwizne. Zamiast ariala bym szukal czegos w tym kroju, i przerobil czcionke lekko na twoje potrzeby.
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Autor to juz jest poprawione, ale nie ma co smiecic tego forum kolejnym prawie identycznym obrazkiem. dzieki za linka do fonta
Napisano 11 Czerwiec 200420 l ZOBACZ TUTAJ Logo Fender Telecaster - Encapsulated PostScript Pozdrawiam
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Na sito? to Ci srednio wyjdzie po odbiciu, gdyby znaki byly wypelnione to moglo by sie udac, co do Twojej roboty - wiesz to naprawde nie jest wyczyn, w miare wprawna osoba obrabia logo w kilka minut na skale masowa - to podstawy podstaw.