Juzwa Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Wrzuciłem sobie wave'a na timeline'a i jak przesowam sliderem do dzwiek normalnie jest, ale jak dam play to nic nie slychać. O co chodzi???
Juzwa Napisano 25 Styczeń 2011 Autor Napisano 25 Styczeń 2011 Dzieki guru jesteś szybszy niż internet. U mnie akurat chodziło playback: real-time, chociaz wydaje mi sie ze bylo tak wczesniej..... a cholera tro wszystko wie
ApaczoS Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Zmień odtwarzanie na half, puść play, zmień odtwarzanie na real time, puść play. W maxie ten myk działa:)
adrian2608 Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 Skoro już jest temat, mam również problem z dźwiękiem. Otóż, potrzebuję aby dźwięk rozpoczynał się od 50 klatki. Robiłem offset, tym sposobem tylko graficznie przesuwam "waveform" na timeline. Podczas przesuwania dźwięk odtwarzany jest od 1 klatki. Usuwałem dźwięk (przez mel'a) ładowałem na nowo. Nic nie działa. Oczywiście mogę sobie to potem łatwo skleić, ale przecież to musi działać poprawnie, jakimś sposobem. Any idea?
Gość Chrupek3D Napisano 26 Styczeń 2011 Napisano 26 Styczeń 2011 moze najprosciej wstaw cisze na poczatku przy pomocy Wavosaura... nie trzeba instalowac: http://www.wavosaur.com/ Nie wiem jak to sie tam przelicza, ale chyba najwygodniej bedzie synchronizowac przy pomocy SMPTE.
Marshall Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Przesuń swoją sekwencję dźwięku w Trax Editorze :). Pozdr.
adrian2608 Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Nic nie działa. Zawsze przy "scrubowaniu" po timeline odtwarza od 1 klatki, jakkolwiek i gdziekolwiek bym przesunął.
kotisded Napisano 27 Styczeń 2011 Napisano 27 Styczeń 2011 Prawym przyciskiem na timeline/sound/nazwa_dzwieku wchodzisz w opcje i tam masz offset, jesli nie dziala trzeba majke zrestartowac , albo zapisac scene i zrestartowac, albo zresetowac preferencje i zrestartowac majke, albo otworzyc nowa scene i importowac plik do nowej i pogodzic sie z tym, że ten soft jest strasznie glupi ;) No i najlepiej do podstawki jeszcze patcha zainstalowac- wyrzuca sporo takich glupich bledow. 1
Rekomendowane odpowiedzi