Juzwa Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Wrzuciłem sobie wave'a na timeline'a i jak przesowam sliderem do dzwiek normalnie jest, ale jak dam play to nic nie slychać. O co chodzi??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juzwa Posted January 25, 2011 Author Share Posted January 25, 2011 Dzieki guru jesteś szybszy niż internet. U mnie akurat chodziło playback: real-time, chociaz wydaje mi sie ze bylo tak wczesniej..... a cholera tro wszystko wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
ApaczoS Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 Zmień odtwarzanie na half, puść play, zmień odtwarzanie na real time, puść play. W maxie ten myk działa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted January 25, 2011 Share Posted January 25, 2011 no problema:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian2608 Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 Skoro już jest temat, mam również problem z dźwiękiem. Otóż, potrzebuję aby dźwięk rozpoczynał się od 50 klatki. Robiłem offset, tym sposobem tylko graficznie przesuwam "waveform" na timeline. Podczas przesuwania dźwięk odtwarzany jest od 1 klatki. Usuwałem dźwięk (przez mel'a) ładowałem na nowo. Nic nie działa. Oczywiście mogę sobie to potem łatwo skleić, ale przecież to musi działać poprawnie, jakimś sposobem. Any idea? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Chrupek3D Posted January 26, 2011 Share Posted January 26, 2011 moze najprosciej wstaw cisze na poczatku przy pomocy Wavosaura... nie trzeba instalowac: http://www.wavosaur.com/ Nie wiem jak to sie tam przelicza, ale chyba najwygodniej bedzie synchronizowac przy pomocy SMPTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marshall Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Przesuń swoją sekwencję dźwięku w Trax Editorze :). Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asblaze Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 set offset w nodzie dźwięku nie działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian2608 Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Nic nie działa. Zawsze przy "scrubowaniu" po timeline odtwarza od 1 klatki, jakkolwiek i gdziekolwiek bym przesunął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotisded Posted January 27, 2011 Share Posted January 27, 2011 Prawym przyciskiem na timeline/sound/nazwa_dzwieku wchodzisz w opcje i tam masz offset, jesli nie dziala trzeba majke zrestartowac , albo zapisac scene i zrestartowac, albo zresetowac preferencje i zrestartowac majke, albo otworzyc nowa scene i importowac plik do nowej i pogodzic sie z tym, że ten soft jest strasznie glupi ;) No i najlepiej do podstawki jeszcze patcha zainstalowac- wyrzuca sporo takich glupich bledow. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian2608 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Będę pamiętał, dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts