Napisano 8 Czerwiec 200420 l Mam problem z programem aftereffects 6.0 ,chcialbym zaimportowac filmiki w formacie *.avi i niestety wyskakuja jakies bledy ze nie czyta ich albo nie moze zaimportowac ,natomiast pliki w formacie *.mov importuje elegancko ,wiec rodzi sie pytanie ,jakie obsluguje formaty video?
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Hmm powinien widziec kazdy format jaki masz zainstalowany w systemie. Jak nie widzi to jakas dziwna sprawa.
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Autor znaczy widzi te formaty jak daje na import z tym ze jak wgra do aftereffecta to jakis errory wyskakuja i nie chce ich odtwarzac ??
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Autor Gdy chcem importowac avika zgranego z aparatu cyfrowego wyskakuje mi blad : \"After Effects error: no such AVI compressor. (-2147205007) ( 53 :: 33 )\" i co to oznacza?
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Autor pokombinowalem troche i ten plik avi z cyfrówki skonvertowalem na innego avika kodowanego xvidem ,ale gdy wgrywam do aftereffecta to tez blad wyskakuje chociaz tego jakby juz wgrywa do programu ,blad jest taki \" After Effects Error: retrieving frame from video stream. (3) ( 53 :: 34 ) ,tamtego poprzedniego to nawet nie ladowal do programu ,pomozcie !!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisano 8 Czerwiec 200420 l To moze pracuj na nieskompresowanym AVIku. Takiego poprostu musi wczytac bez 2ch zdan.
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Autor No wlasnie jest problem ze zadnego avika nie chce czytac wyskakuja albo taki albo inny blad z tych ktore wczesniej podalem :(
Napisano 8 Czerwiec 200420 l To albo masz jakiegos magicznego aftera albo co bardziej prawdopodobne masz cos namieszane w systemie.
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Autor Wydaje mi sie ze moze jakis lewy after effect bo system mam nówke od 4 dni doslownie :-(
Napisano 8 Czerwiec 200420 l skoro juz sie bawisz w konwersje i wiesz ze czyta ci mov to nie mozesz przekonwertowac tego avi na mov?
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Autor No wlasnie tak chcialem zrobic tylko ze narazie jestem w trakcie szukania programu konwertujacego na *.mov,kru od razu wpadlem na ten pomysl jak zobaczylem ze *.mov mi czyta aftereffect ,tylko teraz kwestia programiku konwertujacego z avi do mov, moze jakies propozycje???
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Mam pytanie.... czy nie możesz wciągnąć do aftera żadnego avika? Nawet jakiegoś małego pliczku z netu? czegokolwiek? Jeśli nie możesz to masz coś pokopane. After wciaga w zasadzie co mu się da. Aviki połyka na śniadanie jak bułeczki z masłem.... :| A jak odtwarzasz te aviki w systemie normalnie, to wszsytko jest oki?
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Autor No to jest after effects 6.0 i zadnego avika nie chce lyknac ,a w systemie mi odtwarza bez zadnego problemu ogladam ile wlezie probowalem na roznych avikach i nic sie nie da z nimi zrobic tylko mov\'y
Napisano 9 Czerwiec 200420 l jakaś mega patologia... szczerze to nie spotkałem się z czymś takim wcześniej :/ mam wrażenie że ten After jest walnięty... (?)
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Autor Zrobilem jeszcze tak ,ze odinstalowalem 6.0 i zainstalowalem wersje 5.5 i jest to samo ,moze wina jakis codeców?? nie mam pojecia co to moze byc ,nic nie moge zrobic :(
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Autor Zainstalowalem jeszcze codeci jakies i teraz juz niektore aviki mi chodza ,ale te co niechodzily wgrywaja sie do programu ale jest ciagle obraz czarny i tak jakby nic nie bylo ,a czy jesli jest plik video z dzwiekiem to ten dzwiek w programie tez ma byc odtwarzany bo u mnie \"glucho\" cisza jak makiem zasial i prosba mala zeby ktos mi napisal jakich uzywa codecow do tego programu bo juz wszystkie mam poinstalowane ale i tak niektore nie chodza filmiki w foramcie *.avi bo generalnie *.mpg i *.mov chodza ale bez dzwieku ,pozdrawiam i dzieki wszystkim za pomoc
Napisano 23 Czerwiec 200618 l mam ten sam problem AE7 mam wgrane wszystkie kodeki K-Lite i to samo: afrer effects error: retrieving frame from video stream. (3) (53 :: 34)
Napisano 23 Czerwiec 200618 l Spróbuj przekonwertować sobie film do sekwencji do jpgów, albo targ, za pomocą virtual duba. To afx łyknie na bank. Tak swoją drogą to nie wierzę, że nie radzi sobie z nieskompresowanym avikiem. Dlaczego ludzie wrzucają pytania na temat aftera tutaj, a nie do Editing & Compositing?
Napisano 8 Listopad 200618 l za cholere nie moge zaimportować avika który nagrałem na kamere.wyskakuje mi komunikat(...) retrieving frame from video streat itd. film kolegi który tez cos nagrał innym aparatem i mi wysłał wogóel sie nei chce zaimportowac. tak ajk wyzej kolega wspominał. próbuję różnych kodeków, instaluje je potem odinstalowuję. podkreslam ze na odtwarzacach filmy działają. poza tym większosć filmików z neta zaimportowanych tez. moze po prostu dałby ktos namiary na jakis konwerter dobry zeby mógł zamieniać na mpegi czy coś innego bo z tym avi to chyba nie ruszę z miejsca.proszę!! ;-(
Napisano 8 Listopad 200618 l Przeszukałem pomoc na stronie Adobe i wygląda na to, że ten błąd może wyskoczyć z wielu różnych powodów, których nawet Adobe nie zna wszystkich. http://www.adobe.com/cfusion/search/index.cfm?loc=en_us&term=53+%3A%3A+33
Napisano 8 Listopad 200618 l w końcu wziąłem skorzystałęm z tego virtual duba i przekonwertowałem tego avi i juz chodzi ;-) teraz mam inny problem: czemu ten pasek timeline pokazuje mi tylko pare sekund pliku który zaimportowałem? wiem ze to nei ten wątek wiec z góry przepraszam.poszukam odpowiedzi wyzej, a jak nei bedzie to zapytam i tam ;-)
Napisano 10 Listopad 200618 l Problem polega na tym, że w systemie zainstalowane są kodeki tylko do odtwarzania (Dekodery), a nie "pełne" kodeki do kompresji i dekompresji. Ludzie piszący te cuda, żeby zwiększyć wydajność idą "na skróty" i implementują procedury, które z avika przenosza dane "odrazu" na ekran. Niestety programy do edycji potrzebuja pełnych kodeków, bo musa miec pełne informacje o każdej klatce materiału. Zainstalujcie ACE Codec Pack z opcjią profesional inaczej zawsze będziecie mieć problemy. K-Lite codec pack jest tego najlepszy przykładem.
Napisano 10 Listopad 200618 l 1. sciagnij sobie np VirtualDub 2. otwierasz w nim film ustawiasz kodek na no compression (ja daje na divix i wszystko chula). 3. zapisujesz filmik. i tyle powinien sie juz ladnie otworzyc jesli amsz ich wiecej to skorzystaj z funkcji przerabiania wsadowego.