Sebazx6r Napisano 9 Luty 2011 Share Napisano 9 Luty 2011 Tak jak w temacie jak zrobic by obiekt hamowal przyspieszal. Ogólnie by jechał z różbnymi predkosciami po motion path? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ca mel Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 Możesz sobie wstawiać klucze na linii ścieżki, albo poleceniem set motion path key, albo wygodniej przez przesuwanie u value w nodzie motionPath'a np środkowym myszy na channel boxie. Później możesz wrzucić zaznaczony węzeł do graph editora i dopicować prędkości. Manual się kłania, warto przeczytać ;] Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Luty 2011 Autor Share Napisano 10 Luty 2011 (edytowane) A no to przeczytam ale jak ostatni raz korzystalem to przy zmianie polozenia klucza zminial sie polozenie obiektu na sciezce. Mozesz szybkiego tutka zrobic i wrzucic moze na youtuba? EDIT: O ok rozwiazne. W Maya 2011 cos mi nie wychodziło moze dlatego ze brałem START END. Po prostu punkty przy edycji zmieniały położenie. Teraz jednak robie w wersji 2009 bo interactive skin bind to dla mnie była pomyłka, przynajmniej mi do gustu nie przypadło. Tak zrobiłem edytowałem czasy potem. Jak wymodeluje drivera To mam zamiar zrobić animacje jazdy motocyklem. Taka prostą bo inaczej mi się lapek zagrzeje. Da się redndzić w Taki tam RIG jeszcze nie skonczony: http://www.youtube.com/watch?v=GvQUG6uRx54 Tu lepiej widac prace amorka: http://www.youtube.com/watch?v=FDzbiC4HFec Edytowane 10 Luty 2011 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beny Napisano 10 Luty 2011 Share Napisano 10 Luty 2011 Animatorzy by Cię zabili za takiego rigga. Powinni dostać pochył lewo/prawo/przód/tył + 2-3 parametry kręcenia kołami, reszta ma się sama robić. Ew. po przełączeniu "Automate Kinematics" na OFF mogliby mieć ten poziom kontroli elementów. Widać, że już sporo włożyłeś w to pracy, ale jeszcze trzeba to zautomatyzować - najcięższa robota przed Tobą, jeżeli chcesz miec robiącego wrażenie rigga motoru. Ps. Cieszę się, że ze ścieżką doszedłeś do ładu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 10 Luty 2011 Autor Share Napisano 10 Luty 2011 Rig jeszcze nie skonczony :D. Moze jakies sugestie co powinno sie samo robic. Bo dadkowe krecenei kolami jest do palenia gumy ;D. Jak ktos jest z branzy to prosze o sugestie do Riga motocykla. Koła się kręcą same podczas skręcania poruszania moto w przód i w tył. Na weekend sobie odpuszczam modelowanie i kompiuter :). Chetnie jednak bym posluchal jakiejsc rady. Chyba mam pomysl jak zatrzymac kola w czasie stopie i whieelie dopisze do expression edtitor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi