Napisano 10 Czerwiec 200420 l Witam. Aby lepiej nauczyć się modelować, teksturować i animować postanowiłem zrobić krótką animke o wyścigu 4 samochodów (po tiuningu). Wszystkie obiekty będą low-poly. Scenariusz: Wyścig zaczyna się w mieście. Fury są startowane przez ładną panią. Rozpędzają się i jeden rozbija się o tramwaj, reszta przenosi się w czasie na pustynie – dalsza część wyścigu. Po pustyni przenoszą się na drogę w lesie – tu wyścig jest utrudniony warunkami atmosferycznymi. Kolejne przeniesienie jest na tereny starej opuszczonej fabryki. Wyjeżdżając z niej jeden z samochodów rozbija się o autobus. Na ostatniej prostej trwać będzie zacięta walka pomiędzy ostatnimi rywalami. Przewidywane efekty: - palenie gum (opon) - ostre hamowania z dymem i śladami na podłożu - wybuchy - zmiany pogody - spowolnienia czasu Nie wiem czy zdołam zrealizować ten projekt, czy mnie nie przerośnie. Licze na Waszą pomoc i krytyke. Pierwsze autko w trakcie robienia:
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Yyyy.... a to am być animka z serii tych w krzywym zwierciadle?? ;) Bo takie jakieś mało kształtne te kontury :/ Jeśli chodzi o naukę modelowania i teksturowania to chyba musisz jeszcze troszkę popracować!!
Napisano 10 Czerwiec 200420 l powalajaca fabula... mysle, ze masz szanse na oscara... i to nie tylko w kategorii short animated movie ale takze za efekty specjalne. to palenie gum, ostre hamowanie z dymem noi przede wszystkim zmiana pogody rozwali cala konkurencje. good luck.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l A kiedy ta gra powstanie? P.s. Bo to gra sadzac po modelach. Jak by powiedzial MC Hamer \"tu turu ru kanciaste\":::) Nie no bardzo dobrze ze chcesz sobie pocwiczyc metoda dobra , ale modele bym troszke dopracowal powodzenia
Napisano 10 Czerwiec 200420 l dity: hyhy cyniku ;) charzak: no plan na kilka lat. moze na poczatek tylko kilka sekund na jednej ulicy?
Napisano 10 Czerwiec 200420 l To dobra, mocna lekcja! Spore wyzwanie i zapewniam Cię że satysfakcja ogromna! Nie tylko z ukończenia filiku, ale wiedzy, którą w między czasie łykniesz... bez dwóch zdań pomysł jest niezły. Oszacowując twoje możliwości po załączonych screenach, myślę że nie będzie łatwo, ale tym lepiej! Będziesz musiał w locie łapać kolejne aspekty grafy 3d i wyjdzie Ci to na dobre... Nie spodziewaj się zbyt wiele po filmiku... nie będzie dobry, ale to nic. Myślę że warto podjąć takie wyzwanie! Trzymam kciuki i dużo zapału życzę!!! pozdrowienia
Napisano 10 Czerwiec 200420 l ykhmm.. jtak jak Kris stwierdził.. napewno w czasie tej produkcji wiele się nauczysz.. a na swoje pierwsze modele sam będziesz patrzył z góry..i o wiele wyższego poziomu.. powodzenia.. na razie nie ma co powiedziec
Napisano 10 Czerwiec 200420 l mam takie pytanko odnośnie fabuły - w jaki sposó te samochody będą sie przenosić na pustynie, do lasu itp.? jakiś teleport?
Napisano 10 Czerwiec 200420 l to skrzyżowanie a\'la GTA - miasto kątów prostych :) już pomijam to że nigdzie w moim dużym mieście nie widziałem podobnego skrzyżowania (jeśli już to powinny to być aleje z pasem trawy w środku) rzuca się w oczy brak sygnalizacji świetlenj i studzienek kanalizacyjnych. no i chodniki są kanciasto zakończone a to nie czyni skręcania w prawo łatwiejszym i najważniejsze - nie ma ścieżek rowerowych!!! :D
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor mkk3a: przejscie to chce zrobic cos w stylu \"konmiczny tunel\" taki teleporter. Poprawiłem troche samochód:
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Autor Ten model Lamborghini Diablo w rzeczywistości nie ma tylniej szyby.
Napisano 11 Czerwiec 200420 l Widze duzy postep (Meshsmooth dodany i pare textur) ale powinienes raczej zadbac na poczatku o scenerie w jakiej bedzie sie to odbywac.....wiec.....powodzenia....
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Autor Jak wam się podoba taka wersja skrzyżowania? Oczywiśćie bedą światła, znaki, pasy ruchu i nakazy skrętu.
Napisano 12 Czerwiec 200420 l Co do samochodu bardziej mi on przypomina Maserati MC 12 ktory wlasnie nie ma tylnej szyby ale ja sie na tym nie znam tu pussik by pomogla
Napisano 12 Czerwiec 200420 l laczenie spojlera do karoseri jakos dziwnie wyglada :/ chyba nie powinno byc tak wygladzone
Napisano 15 Czerwiec 200420 l mi sie pomysl podoba, jednak poprawiaj auto:D chetnie bym cos podobnego zrobil:D moze kiiedys:D