Karakan Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) Witam Wykonałem sobie ostatnio taką oto scenkę: Z tym, że jak widać na powyższym obrazku mam problem z tymi prążkami światła na ścianach. Czy ktoś zna jakiś sposób na pozbycie się tego problemu, tak żeby przejścia w czerni były płynne po wyrenderowaniu? No i wszelkie inne porady czy krytyka bardzo mile widziane. Scenka stworzona w 3DS Maxie, renderowana Mental Rayem. Pozdrawiam Edytowane 22 Luty 2011 przez Karakan
mihpolak Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 fajna, śmieszna scenka. Te paski mogły ci się pojawić np. jak byś zmieniał coś w kontraście albo levelach przy postprodukcji
Karakan Napisano 22 Luty 2011 Autor Napisano 22 Luty 2011 Dzięki. Sęk w tym, że paski pojawiają się przy renderingu, już w Maxie po wyrenderowaniu sceny paski są widoczne. Zastanawiam się czy to może coś z ustawieniami oświetlenia, ale nie bardzo mogę znaleźć rozwiązanie.
Cide Napisano 22 Luty 2011 Napisano 22 Luty 2011 U mnie paski są widoczne w zasadzie tylko na matrycy TN.
Rekomendowane odpowiedzi