Napisano 3 Marzec 201114 l Natrafiła się niebywała szansa podpatrzenia warsztatu Macieja Kuciary, który na forum poinformował dzisiaj, że udało mu się nagrać tutorial podczas tworzenia pracy pt. "Ranger". Wideotutorial został zmontowany i przyspieszony do 43 minut (początkowo całość liczyła około 3 godzin). Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1657
Napisano 4 Marzec 201114 l Z ogromną przyjemnością popatrzyłem jak pracujesz. Wiem, że bardzo często pracujesz na bazie małych szkiców thumbnails i na bazie szybkich szkiców b/w. A tu proszę bardzo :) Bardzo ograniczny proces gdy z niczego wyłania się coś. Przestawiane, naciągane, kopiowane, wycinane.. szukanie formy. Nie ukrywam, że zaskoczyło mnie tak mocno 'cyfrowe' podejście - myślałem, że więcej w tej pracy malowania niż takiej foto manipulacji, gdy pierwszy raz spojrzałem. Co nie jest w żadnym przypadku słowem krytyki. Ot - moje małe zaskoczenie i tyle. Nie ujmuje to pracy - wręcz przeciwnie. Wykorzystujesz w pełni cyfrowe medium w którym pracujesz. Photoshop power unleashed! :) Fajno, że się podzieliłeś skrawkiem swojej codzienności. Pozdrawiam.
Napisano 4 Marzec 201114 l W końcu się doczekaliśmy:) Bardzo miło się patrzy jak to Tobie tak łatwo wszystko wychodzi spod ręki. Dzięki za podzielenie się swoim warsztatem. Bardzo inspirujące. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
Napisano 4 Marzec 201114 l Nie sądziłem że aż tyle będzie w tym montażu, zawsze te prace wyglądały jakby były malowane na żywca :) A ja sądziłem że na macu PS jest upośledzony..
Napisano 4 Marzec 201114 l comander_barnik - PS zawsze byl pisany przede wszystkim pod maca. kris_r - dzieki, tak jak juz wspomnialem, to tylko jedna z wielu technik malowania.