Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Moje pierwsze szkice po zakupie tabletu. Będę wdzięczny za komentarze. Pozdr

caefa9728c47d1b7med.jpg

1432be922155d721med.jpg

9680afe257537732med.jpg

a06075bd780605f1med.jpg

Edytowane przez balthus

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

uliczka mi się podoba. skutery mają trochę za wyrazisty cień biorąc pod uwagę że same stoją w zacienionym miejscu. za to cienia by się trochę przydało rurom z prawej.

poza tym jest git, fajne gradientowe światło odbite.

panny też spoko, przydało by im się dodać ciut kolorów dopełniających

Napisano
  • Autor

Podziękowania dla Blejsoida za pierwszego posta w mojej teczce:)

A dzisiaj taki szkic... z okazji dnia kobiet

baf97764ac6f7712med.jpg

Napisano
  • Autor

Uliczka w nowym wydaniu, trochę więcej cienia. Wszelkie komentarze mile widziane.

1891a9c7b65c6f5emed.jpg

Wszelkie komentarze mile widziane.

Pozdr

Napisano

Ogólnie scena prezentuje się o wiele ciekawiej.

Poprzednia uliczka była o niebo lepiej wykonana, były błędy w cieniu, ale tutaj zepsułeś tą scenę, takie cosik nazywa się brudny walor, wszystko straciło czytelność formy i powierzchni.

Obczaj kanał FZDSCHOOL i stronkę CtrlPaint, na pewno Ci pomogą na starcie.

http://www.ctrlpaint.com/digital-painting-101/?currentPage=2

Powodzenia, pracuj dalej :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za linki - są bardzo przydatne na start. Teraz mam dwie nowe prace. Jak zwykle jestem wdzięczny za komentarze - czekam na kolejne uwagi :)

5fd9bbb260ea4517med.jpg

f5063dcd4b295aafmed.jpg

Edytowane przez balthus

Napisano
  • Autor

Tak malowałem, ostatni raz tak ok. 2000r. za co pluję sobie w twarz. Teraz za każdym razem jak staram się coś zrobic na tablecie to zarzekam się, że kupię sobie farby. Chociaż zaczynam dostrzegac coraz więcej zalet mojego małego Wacoma :)

Napisano
  • Autor

Wrzucam ostatnią pracę jeszcze raz. Jak ją malowałem wczoraj w nocy wyglądała trochę jaśniej, ale w dzień prawie nic na niej nie widac.

4061bccae639eba8med.jpg

Napisano

Przydałoby się w ostatniej pracy więcej kontrastu i kolorów, chyba, że ma być z założenia monochromatyczna. Chodzi o to, żeby lepiej wydobyć bryłę. Pobaw się różnymi pędzlami, odważniej tak :) Do dalszego studiowania również polecam kanał FZD School od Design na youtube http://www.youtube.com/user/fzdschool . Kopalnia praktycznej wiedzy.

Napisano
  • Autor

Dzięki Milla za uwagi, właśnie na coś takiego liczyłem :) Samemu jest mi straszenie trudno ocenić pracę. Nigdy nie wiem kiedy powinna być skończona. Po poprawkach wyszło takie coś.

725e15473ee241ffmed.jpg

Napisano

sorry że nie odpisałem wcześniej, pytałem się o farby ponieważ niezbyt praktycznie wykorzystujesz opacity w pędzlu. Chlap grubszą warstwą i plamami, jak z prawdziwymi farbami, nie miziaj po płótnie, bo ci się rysik zetrze :) i narobisz jedynie dziwnych zabrudzeń waloru i koloru.