Jump to content

Teczka 2D:Balthus

balthus

Recommended Posts

• Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

uliczka mi się podoba. skutery mają trochę za wyrazisty cień biorąc pod uwagę że same stoją w zacienionym miejscu. za to cienia by się trochę przydało rurom z prawej.

poza tym jest git, fajne gradientowe światło odbite.

panny też spoko, przydało by im się dodać ciut kolorów dopełniających

Ogólnie scena prezentuje się o wiele ciekawiej.

Poprzednia uliczka była o niebo lepiej wykonana, były błędy w cieniu, ale tutaj zepsułeś tą scenę, takie cosik nazywa się brudny walor, wszystko straciło czytelność formy i powierzchni.

Obczaj kanał FZDSCHOOL i stronkę CtrlPaint, na pewno Ci pomogą na starcie.

http://www.ctrlpaint.com/digital-painting-101/?currentPage=2

Powodzenia, pracuj dalej :)

Tak malowałem, ostatni raz tak ok. 2000r. za co pluję sobie w twarz. Teraz za każdym razem jak staram się coś zrobic na tablecie to zarzekam się, że kupię sobie farby. Chociaż zaczynam dostrzegac coraz więcej zalet mojego małego Wacoma :)

Przydałoby się w ostatniej pracy więcej kontrastu i kolorów, chyba, że ma być z założenia monochromatyczna. Chodzi o to, żeby lepiej wydobyć bryłę. Pobaw się różnymi pędzlami, odważniej tak :) Do dalszego studiowania również polecam kanał FZD School od Design na youtube http://www.youtube.com/user/fzdschool . Kopalnia praktycznej wiedzy.

sorry że nie odpisałem wcześniej, pytałem się o farby ponieważ niezbyt praktycznie wykorzystujesz opacity w pędzlu. Chlap grubszą warstwą i plamami, jak z prawdziwymi farbami, nie miziaj po płótnie, bo ci się rysik zetrze :) i narobisz jedynie dziwnych zabrudzeń waloru i koloru.