balthus Posted March 5, 2011 Share Posted March 5, 2011 (edited) Moje pierwsze szkice po zakupie tabletu. Będę wdzięczny za komentarze. Pozdr Edited March 21, 2011 by balthus Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 A czas leci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 6, 2011 Author Share Posted March 6, 2011 (edited) Edited March 6, 2011 by balthus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blejsoid Posted March 7, 2011 Share Posted March 7, 2011 uliczka mi się podoba. skutery mają trochę za wyrazisty cień biorąc pod uwagę że same stoją w zacienionym miejscu. za to cienia by się trochę przydało rurom z prawej. poza tym jest git, fajne gradientowe światło odbite. panny też spoko, przydało by im się dodać ciut kolorów dopełniających Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 8, 2011 Author Share Posted March 8, 2011 Podziękowania dla Blejsoida za pierwszego posta w mojej teczce:) A dzisiaj taki szkic... z okazji dnia kobiet Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 12, 2011 Author Share Posted March 12, 2011 Uliczka w nowym wydaniu, trochę więcej cienia. Wszelkie komentarze mile widziane. Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThoR_ Posted March 12, 2011 Share Posted March 12, 2011 widać olbrzymie postępy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
n-pigeon Posted March 13, 2011 Share Posted March 13, 2011 Ogólnie scena prezentuje się o wiele ciekawiej. Poprzednia uliczka była o niebo lepiej wykonana, były błędy w cieniu, ale tutaj zepsułeś tą scenę, takie cosik nazywa się brudny walor, wszystko straciło czytelność formy i powierzchni. Obczaj kanał FZDSCHOOL i stronkę CtrlPaint, na pewno Ci pomogą na starcie. http://www.ctrlpaint.com/digital-painting-101/?currentPage=2 Powodzenia, pracuj dalej :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 19, 2011 Author Share Posted March 19, 2011 (edited) Dzięki za linki - są bardzo przydatne na start. Teraz mam dwie nowe prace. Jak zwykle jestem wdzięczny za komentarze - czekam na kolejne uwagi :) Edited March 19, 2011 by balthus Link to comment Share on other sites More sharing options...
n-pigeon Posted March 20, 2011 Share Posted March 20, 2011 Malowałeś kiedyś/malujesz prawdziwymi farbami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Tak malowałem, ostatni raz tak ok. 2000r. za co pluję sobie w twarz. Teraz za każdym razem jak staram się coś zrobic na tablecie to zarzekam się, że kupię sobie farby. Chociaż zaczynam dostrzegac coraz więcej zalet mojego małego Wacoma :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 20, 2011 Author Share Posted March 20, 2011 Wrzucam ostatnią pracę jeszcze raz. Jak ją malowałem wczoraj w nocy wyglądała trochę jaśniej, ale w dzień prawie nic na niej nie widac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milena Mlynarska Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 Przydałoby się w ostatniej pracy więcej kontrastu i kolorów, chyba, że ma być z założenia monochromatyczna. Chodzi o to, żeby lepiej wydobyć bryłę. Pobaw się różnymi pędzlami, odważniej tak :) Do dalszego studiowania również polecam kanał FZD School od Design na youtube http://www.youtube.com/user/fzdschool . Kopalnia praktycznej wiedzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
balthus Posted March 21, 2011 Author Share Posted March 21, 2011 Dzięki Milla za uwagi, właśnie na coś takiego liczyłem :) Samemu jest mi straszenie trudno ocenić pracę. Nigdy nie wiem kiedy powinna być skończona. Po poprawkach wyszło takie coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
n-pigeon Posted March 21, 2011 Share Posted March 21, 2011 sorry że nie odpisałem wcześniej, pytałem się o farby ponieważ niezbyt praktycznie wykorzystujesz opacity w pędzlu. Chlap grubszą warstwą i plamami, jak z prawdziwymi farbami, nie miziaj po płótnie, bo ci się rysik zetrze :) i narobisz jedynie dziwnych zabrudzeń waloru i koloru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CUKIERASS Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 szkice "uliczne" ;) bardzo fajne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts