balthus Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 (edytowane) Moje pierwsze szkice po zakupie tabletu. Będę wdzięczny za komentarze. Pozdr Edytowane 21 Marzec 2011 przez balthus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 A czas leci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) Edytowane 6 Marzec 2011 przez balthus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blejsoid Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 uliczka mi się podoba. skutery mają trochę za wyrazisty cień biorąc pod uwagę że same stoją w zacienionym miejscu. za to cienia by się trochę przydało rurom z prawej. poza tym jest git, fajne gradientowe światło odbite. panny też spoko, przydało by im się dodać ciut kolorów dopełniających Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 8 Marzec 2011 Autor Share Napisano 8 Marzec 2011 Podziękowania dla Blejsoida za pierwszego posta w mojej teczce:) A dzisiaj taki szkic... z okazji dnia kobiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 12 Marzec 2011 Autor Share Napisano 12 Marzec 2011 Uliczka w nowym wydaniu, trochę więcej cienia. Wszelkie komentarze mile widziane. Wszelkie komentarze mile widziane. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ThoR_ Napisano 12 Marzec 2011 Share Napisano 12 Marzec 2011 widać olbrzymie postępy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 13 Marzec 2011 Share Napisano 13 Marzec 2011 Ogólnie scena prezentuje się o wiele ciekawiej. Poprzednia uliczka była o niebo lepiej wykonana, były błędy w cieniu, ale tutaj zepsułeś tą scenę, takie cosik nazywa się brudny walor, wszystko straciło czytelność formy i powierzchni. Obczaj kanał FZDSCHOOL i stronkę CtrlPaint, na pewno Ci pomogą na starcie. http://www.ctrlpaint.com/digital-painting-101/?currentPage=2 Powodzenia, pracuj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 19 Marzec 2011 Autor Share Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) Dzięki za linki - są bardzo przydatne na start. Teraz mam dwie nowe prace. Jak zwykle jestem wdzięczny za komentarze - czekam na kolejne uwagi :) Edytowane 19 Marzec 2011 przez balthus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 20 Marzec 2011 Share Napisano 20 Marzec 2011 Malowałeś kiedyś/malujesz prawdziwymi farbami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 Tak malowałem, ostatni raz tak ok. 2000r. za co pluję sobie w twarz. Teraz za każdym razem jak staram się coś zrobic na tablecie to zarzekam się, że kupię sobie farby. Chociaż zaczynam dostrzegac coraz więcej zalet mojego małego Wacoma :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 20 Marzec 2011 Autor Share Napisano 20 Marzec 2011 Wrzucam ostatnią pracę jeszcze raz. Jak ją malowałem wczoraj w nocy wyglądała trochę jaśniej, ale w dzień prawie nic na niej nie widac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milena Mlynarska Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Przydałoby się w ostatniej pracy więcej kontrastu i kolorów, chyba, że ma być z założenia monochromatyczna. Chodzi o to, żeby lepiej wydobyć bryłę. Pobaw się różnymi pędzlami, odważniej tak :) Do dalszego studiowania również polecam kanał FZD School od Design na youtube http://www.youtube.com/user/fzdschool . Kopalnia praktycznej wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balthus Napisano 21 Marzec 2011 Autor Share Napisano 21 Marzec 2011 Dzięki Milla za uwagi, właśnie na coś takiego liczyłem :) Samemu jest mi straszenie trudno ocenić pracę. Nigdy nie wiem kiedy powinna być skończona. Po poprawkach wyszło takie coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 sorry że nie odpisałem wcześniej, pytałem się o farby ponieważ niezbyt praktycznie wykorzystujesz opacity w pędzlu. Chlap grubszą warstwą i plamami, jak z prawdziwymi farbami, nie miziaj po płótnie, bo ci się rysik zetrze :) i narobisz jedynie dziwnych zabrudzeń waloru i koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 szkice "uliczne" ;) bardzo fajne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi