Zernat Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Witam. Znów mam problem xD Mianowicie, chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". A więc zbliżam dwa elementy klikam "attach" i klikam na element który chcę podłączyć do pierwszego, i ten drugi czernieje w ten sposób: http://img24.imageshack.us/img24/6287/attachq.png Czemu tak się dzieje ? I jak mogę to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Nic nie wiedać na tym screenie... Może masz normalne odwrócone? Zaznacz czarne polygony i kliknij Flip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wray Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". Myślę, że modyfikator Symmetry będzie tu bardziej pomocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Jak napisał blinq, odwracają się normalne. Musisz zrobić tak jak pisze kolega, albo przed attach'em, najpierw dodaj modyfikator Normal obiektowi, który czarnieje (już wtedy zrobi się czarny) i dopiero później go dołącz (wtedy zrobi się normalny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zernat Napisano 16 Marzec 2011 Autor Share Napisano 16 Marzec 2011 Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 16 Marzec 2011 Share Napisano 16 Marzec 2011 Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :) To sprawdź też to o czym pisze Wray, bo jeśli chodzi Ci o modelowanie symetrycznego modelu to robi się to przez wykorzystanie modyfikatora Symmetry (żadne attach, chyba że w wyjątkowych sytuacjach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi