Zernat Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Witam. Znów mam problem xD Mianowicie, chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". A więc zbliżam dwa elementy klikam "attach" i klikam na element który chcę podłączyć do pierwszego, i ten drugi czernieje w ten sposób: http://img24.imageshack.us/img24/6287/attachq.png Czemu tak się dzieje ? I jak mogę to naprawić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blinq Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Nic nie wiedać na tym screenie... Może masz normalne odwrócone? Zaznacz czarne polygony i kliknij Flip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wray Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". Myślę, że modyfikator Symmetry będzie tu bardziej pomocny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLS Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Jak napisał blinq, odwracają się normalne. Musisz zrobić tak jak pisze kolega, albo przed attach'em, najpierw dodaj modyfikator Normal obiektowi, który czarnieje (już wtedy zrobi się czarny) i dopiero później go dołącz (wtedy zrobi się normalny). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zernat Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLS Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :) To sprawdź też to o czym pisze Wray, bo jeśli chodzi Ci o modelowanie symetrycznego modelu to robi się to przez wykorzystanie modyfikatora Symmetry (żadne attach, chyba że w wyjątkowych sytuacjach). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts