March 16, 201114 yr Witam. Znów mam problem xD Mianowicie, chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". A więc zbliżam dwa elementy klikam "attach" i klikam na element który chcę podłączyć do pierwszego, i ten drugi czernieje w ten sposób: http://img24.imageshack.us/img24/6287/attachq.png Czemu tak się dzieje ? I jak mogę to naprawić ?
March 16, 201114 yr Nic nie wiedać na tym screenie... Może masz normalne odwrócone? Zaznacz czarne polygony i kliknij Flip
March 16, 201114 yr chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". Myślę, że modyfikator Symmetry będzie tu bardziej pomocny.
March 16, 201114 yr Jak napisał blinq, odwracają się normalne. Musisz zrobić tak jak pisze kolega, albo przed attach'em, najpierw dodaj modyfikator Normal obiektowi, który czarnieje (już wtedy zrobi się czarny) i dopiero później go dołącz (wtedy zrobi się normalny).
March 16, 201114 yr Author Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :)
March 16, 201114 yr Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :) To sprawdź też to o czym pisze Wray, bo jeśli chodzi Ci o modelowanie symetrycznego modelu to robi się to przez wykorzystanie modyfikatora Symmetry (żadne attach, chyba że w wyjątkowych sytuacjach).