Napisano 16 Marzec 201114 l Witam. Znów mam problem xD Mianowicie, chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". A więc zbliżam dwa elementy klikam "attach" i klikam na element który chcę podłączyć do pierwszego, i ten drugi czernieje w ten sposób: http://img24.imageshack.us/img24/6287/attachq.png Czemu tak się dzieje ? I jak mogę to naprawić ?
Napisano 16 Marzec 201114 l Nic nie wiedać na tym screenie... Może masz normalne odwrócone? Zaznacz czarne polygony i kliknij Flip
Napisano 16 Marzec 201114 l chcę połączyć dwie części rybki za pomocą funkcji "attach". Myślę, że modyfikator Symmetry będzie tu bardziej pomocny.
Napisano 16 Marzec 201114 l Jak napisał blinq, odwracają się normalne. Musisz zrobić tak jak pisze kolega, albo przed attach'em, najpierw dodaj modyfikator Normal obiektowi, który czarnieje (już wtedy zrobi się czarny) i dopiero później go dołącz (wtedy zrobi się normalny).
Napisano 16 Marzec 201114 l Autor Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :)
Napisano 16 Marzec 201114 l Dzięki wielkie blinq. Działa ^^ Reszty nie sprawdzałem ale też dziękuję :) To sprawdź też to o czym pisze Wray, bo jeśli chodzi Ci o modelowanie symetrycznego modelu to robi się to przez wykorzystanie modyfikatora Symmetry (żadne attach, chyba że w wyjątkowych sytuacjach).