mrys Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 I kolejny Spitfire - tym razem wersja Mk. XVI. Samolot pilotowany przez dowódcę 308 dywizjonu RAF Karola Pniaka. Obraz powstał w dwóch wersjach: jesiennej i zimowej - stąd tytuły: Change of Seasons pt.I and pt.II. Wydawca będzie musiał się na którąś zdecydować :) 1
peter_f Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Szczęście, że nasz kraj wydał kogoś, kto potrafi ukazać piękno tej 'primabaleriny nieba'. Od kiedy pierwszy raz obejrzałem 'bitwę o anglię' zakochałem się po uszy i nieodwołalnie w tym samolocie. Gdybym nie był żenaty to bym z pewnością żył w konkubinacie ze spitem. A wracając do tematu: kolejny raz udało Ci się Marku uchwycić tą maszynę w ciekawy sposób. Model się fantastycznie prezentuje, a do tego w pięknej, barwowej oprawie. Nie umiem powiedzieć, który podoba mi się bardziej. Oba świetnie 'wsiadają' w tło. Bardzo podoba mi się to złamanie bieli w ujęciu zimowym! 5*****
blinq Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Bardzo fajna praca. W sumie częścpierwsza mi się bardziej podoba - w wersji zimowej za bardzo się zlewa tło... Ale fajniutki ten Spitfire ;) Normalnie takie fajne te samoloty robicie, że mam ochotę też sobie takiego wymodelować ;) pozdro!
FF Napisano 28 Marzec 2011 Napisano 28 Marzec 2011 Ten motion blur na smigle mi nie lezy za bardzo, tak to super.
SereCk Napisano 16 Maj 2011 Napisano 16 Maj 2011 "Szczęście, że nasz kraj wydał kogoś, kto potrafi ukazać piękno tej 'primabaleriny nieba" Peter_f.. wzniosles sie na kolejny poziom :D Jak dla mnie, brakuje troche kontrastu i mapka speculara/reflect wyglada troche nienaturalnie. Reszta bardzo pozotywna, gratuluje
jjxenon Napisano 20 Maj 2011 Napisano 20 Maj 2011 Spitfire to wdzięczna maszyna i nie na darmo miał swoją nazwę . No właśnie , jak dla mnie to tu lekko ten blur na tym kołpaku nie pasuje . Może lepszy by był taki bardziej rozszarpany przez powietrze jak na tym AN2 którego rysowałem na zamówienie : http://www.digart.pl/praca/5203551/ANTONOW_AN2.html . Natomiast ta pierwsza graficzka imo wygląda bardzo ładnie jak dla mnie kolorystycznie , komponując się z maszyną :-) Pozdro dla Kolejnego Fana lotnictwa :-)
Rekomendowane odpowiedzi