Jump to content

Tobal

Tobal

Recommended Posts

Cześć od dość dawna zaglądam na wasze forum i bardzo podobają mi się prace które tu widzę. Zakupiłem więc tablet i zacząłem mazać (zazwyczaj pracowałem z ołówkiem+ skaner+ps+ myszka :)). Prac jest na razie tylko kilka ale postaram się zamieścić więcej. Mam nadzieje ze nauczę się czegoś od was i dostane jakieś dobre rady.

1.jpg

d.jpg

gory.jpgportalcopy.jpgsmok%20copy.jpgszkic3.jpgszkic%203jpg.jpglatajaca%20wyspa.jpgsss%20copy.jpgss%20copy.jpg

Z góry dziękuje za pomoc rady sugestie i wszystkie podpowiedzi.

Edited by Tobal

• Replies 26
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Zgodnie ze wskazówkami maznąłem szybki szkic z opacity na 100% wygląda to tak jak wygląda.

szkic10.jpg

efekt mi się średnio podoba... Wiec puki co zrobiłem kilka ćwiczeń.

cwi1.jpg

cwi2.jpg

cwi3.jpg

cwi4.jpg

i dalej walczę z jabłkiem.

cwi4b.jpg

Jeśli nie dajesz rady odtworzyć jabłka z pamięci i jak piszesz walczysz z nim, spróbuj położyć sobie jabłuszko na biurku, ew. wygoogluj zdjęcie jak nie masz go pod reką i postaraj się odtworzyć to co tam widzisz.

Witam, po krótkiej przerwie znowu coś wrzucam.

cwi6.jpg

szkic13.jpg

inna wersja...

szkic13%20inna%20wersja.jpg

szkic14.jpg

szkic15%20a.jpg

szkic16.jpg

szkic17.jpg

A tu praca na diagartowy CAB tematem był Kraniec Świata...

szkic18%20digart.jpg

Wyszło tak... pozostaje mi dalej ćwiczyć, jestem bardzo zdeterminowany :)

Dużo rysowania z głowy, widzę ;) Podejrzewam, że jesteś na etapie fascynacji cyfrowym malarstwem i robisz to tylko i wyłącznie dla własnej przyjemności. Ale potem nadejdzie moment - chyba najbardziej kluczowy w całej karierze artysty - że będziesz musiał wybrać albo jazdę prosto - czyli rysowanie amatorskie dla przyjemności - albo skręcisz w wyboistą jak cyce Donny Ewin ścieżkę profesjonalizmu. Na niej uświadomisz sobie, że będziesz musiał na kilka lat odłożyć w kąt sporą część przyjemności na rzecz żmudnego doszkalania warsztatu i włożyć w to dużo woli i samodyscypliny, by przez to przebrnąć.

Dziękuje Tonic

Tak rysuje dla przyjemność i wszystko jest z głowy, mam całe mnóstwo pomysłów ale jeszcze za mało potrafię. A co do tego ważnego momentu to już nadszedł i wolę skręcić na tą wyboistą górzystą drogę (i nie podjąłem tej decyzji ze względu na "cyce Donny Ewin " ;)). Spodziewam się iż jest jeszcze przede mną wiele lat pracy aby coś osiągną ale jestem zdeterminowany. Natomiast to żmudne doszkalanie warsztatu też może dać satysfakcje i przyjemność.

Cześć,

Minęło dość sporo czasu od mojego ostatniego posta... Niestety zmuszony bylem przerwać ćwiczenia i rysowanie, siła wyższa ale ostatnio wziąłem się ostro za pracę. Chęci są samo zaparcie też :D brak tylko zdolności i wiedzy którą mam nadzieje zdobyć i wypracować z waszą pomocą mam nadzieje.

A o to kilka z moich ostatnich prac, większość z głowy ale to już się zmienia bo zaczynam korzystać z zdjęć.

6622812.jpg

jeden z kadrów komiksu

6911080.jpg

6911640.jpg

6937174.jpg

6954525.jpg

6970411.jpg

6971656.jpg

6979528.jpg

6980627.jpg

7026944.jpg

7060568.jpg