Napisano 6 Kwiecień 201113 l Cześć od dość dawna zaglądam na wasze forum i bardzo podobają mi się prace które tu widzę. Zakupiłem więc tablet i zacząłem mazać (zazwyczaj pracowałem z ołówkiem+ skaner+ps+ myszka :)). Prac jest na razie tylko kilka ale postaram się zamieścić więcej. Mam nadzieje ze nauczę się czegoś od was i dostane jakieś dobre rady. Z góry dziękuje za pomoc rady sugestie i wszystkie podpowiedzi. Edytowane 31 Maj 201113 l przez Tobal
Napisano 6 Kwiecień 201113 l Trudne początki jak widzę. Polecam przejrzeć tutoriale (są na forum) i zabrać się za proste ćwiczenia - najlepsza jest martwa do zaobserwowania brył i kolorów.
Napisano 7 Kwiecień 201113 l Autor Na pewno skorzystam dziękuje za podpowiedź. Poniżej jeszcze kilka moich starszych prac. A to już tak naprawdę bardzo stare. Edytowane 7 Kwiecień 201113 l przez Tobal
Napisano 13 Kwiecień 201113 l Autor Kolejny szybki szkic. W sumie to jeden z wielu ostatnio, umieszczę nie długo więcej.
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Pocwicz jeszcze anatomie no i dalej bryly - w jablku wyczucia bryly bardzo brakuje.
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Autor Dziękuje za wskazówki będę dalej ćwiczył. Staram się też wyciągnąć jak najwięcej z tutoriali których znalazłem mnóstwo w sieci. A tutaj coś na szybko zmalowane.
Napisano 17 Kwiecień 201113 l Na początek to maluj 100% opacity, tylko brudzisz sobie prace w tej chwili.
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Autor Zgodnie ze wskazówkami maznąłem szybki szkic z opacity na 100% wygląda to tak jak wygląda. efekt mi się średnio podoba... Wiec puki co zrobiłem kilka ćwiczeń. i dalej walczę z jabłkiem.
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Jeśli nie dajesz rady odtworzyć jabłka z pamięci i jak piszesz walczysz z nim, spróbuj położyć sobie jabłuszko na biurku, ew. wygoogluj zdjęcie jak nie masz go pod reką i postaraj się odtworzyć to co tam widzisz.
Napisano 10 Maj 201113 l Autor Witam, po krótkiej przerwie znowu coś wrzucam. inna wersja... A tu praca na diagartowy CAB tematem był Kraniec Świata... Wyszło tak... pozostaje mi dalej ćwiczyć, jestem bardzo zdeterminowany :)
Napisano 10 Maj 201113 l to teraz gruszkę i inne przedmioty, jakiś podręcznik anatomii, coś o kompozycji, kolorze i kilka lat pracy:)
Napisano 11 Maj 201113 l Autor Dzięki, będę działał dalej. Właśnie teraz miała być gruszka i jeszcze nad walorem będę siedzieć.
Napisano 2 Czerwiec 201113 l Autor Namalowane wczoraj przed snem :) ale chyba za bardzo skupiłem sie na widoczkach...
Napisano 4 Czerwiec 201113 l Dużo rysowania z głowy, widzę ;) Podejrzewam, że jesteś na etapie fascynacji cyfrowym malarstwem i robisz to tylko i wyłącznie dla własnej przyjemności. Ale potem nadejdzie moment - chyba najbardziej kluczowy w całej karierze artysty - że będziesz musiał wybrać albo jazdę prosto - czyli rysowanie amatorskie dla przyjemności - albo skręcisz w wyboistą jak cyce Donny Ewin ścieżkę profesjonalizmu. Na niej uświadomisz sobie, że będziesz musiał na kilka lat odłożyć w kąt sporą część przyjemności na rzecz żmudnego doszkalania warsztatu i włożyć w to dużo woli i samodyscypliny, by przez to przebrnąć.
Napisano 4 Czerwiec 201113 l Autor Dziękuje Tonic Tak rysuje dla przyjemność i wszystko jest z głowy, mam całe mnóstwo pomysłów ale jeszcze za mało potrafię. A co do tego ważnego momentu to już nadszedł i wolę skręcić na tą wyboistą górzystą drogę (i nie podjąłem tej decyzji ze względu na "cyce Donny Ewin " ;)). Spodziewam się iż jest jeszcze przede mną wiele lat pracy aby coś osiągną ale jestem zdeterminowany. Natomiast to żmudne doszkalanie warsztatu też może dać satysfakcje i przyjemność.
Napisano 16 Maj 201212 l Autor Cześć, Minęło dość sporo czasu od mojego ostatniego posta... Niestety zmuszony bylem przerwać ćwiczenia i rysowanie, siła wyższa ale ostatnio wziąłem się ostro za pracę. Chęci są samo zaparcie też :D brak tylko zdolności i wiedzy którą mam nadzieje zdobyć i wypracować z waszą pomocą mam nadzieje. A o to kilka z moich ostatnich prac, większość z głowy ale to już się zmienia bo zaczynam korzystać z zdjęć. jeden z kadrów komiksu cały czas ćwiczę :D Edytowane 21 Maj 201212 l przez Tobal