Jump to content

Włoski, błąd mój czy mego PC ?

Zernat

Recommended Posts

Witam. Znów mam pewien problem ^^ A mianowicie z włoskami ... (wiem, ekstra dobieram słowa xD) Zrobiłem sobie foczkę, i chciałem zrobić jej białe futro funkcją "Hair and coś tam". Jednak już po dodaniu TurboSmooth na poziomie 4 bądź 3 mój komputer wywalił mi że włoski nie są dostępne ze względu na to że mój komputer ssie. A więc zmniejszyłem TS na 1 czy tam 2 i dodałem włoski. Zmieniałem maksymalną ilość włosków powoli z 1000 aż do 60000 jednak futra nie przybywało. Czy to moja wina ? Nie zaznaczyłem czegoś albo zrobiłem coś źle ? Czy to może mój komputer zasysa i nie ogarnie takiego owłosienia ? I sprawa druga. Oba kolory ustawiłem na biały, i w 3DS'ie na podglądzie również są białe. Jednak po wyrenderowaniu są już brudno żółte (tak jak widać na zdjęciu).

A więc reasumując: jak zrobić aby włosy były białe i jak zwiększyć ich ilość ?

Zdjęcie foczki: http://img806.imageshack.us/img806/8707/foka5.png

Mój komputer:

Procek - 1.6 Ghz

RAM - 1 GB

Karta - Ati Radeon X1950 Pro 512 MB.

Z góry dziękuję wam za pomoc i Pozdrawiam :)

Edit@ Z kolorem już sobie poradziłem ;p

Edited by Zernat

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

pierwsza sprawa to nie dodawaj tylu poziomow TS :) x4 to juz gruba przesada przy tym modelu. Zrób tak: na model nadaj TSx1 i convert to poly a pozniej na taki model dopiero dodaj Hair&fur - i nie dodawaj juz wiecej TS bo hair tego nie lubi ;)

@Mafida: Dzięki ^^

@jaras: Dzięki za radę. Jak zrobiłem tak jak mówisz to wycisnąłem z mojego blaszaka około 30K włosów na samym tułowiu + chyba 15K na ogonie i chyba 17K na pyszczku. Jednak z TS1 ogon jest dosyć kanciasty ;/

Powiedźmy sobie szczerze ... muszę sobie kupić lepszy komputer.

A tutaj foczka po update: http://img850.imageshack.us/img850/5388/foczka2.png