Gość Turc Napisano 8 Kwiecień 2011 Share Napisano 8 Kwiecień 2011 Witam, mam problem z 3ds'em zaraz po uruchomieniu czy to zrobię nowy projekt czy wczytam już gotowy nie widzę nic w miejscu projektu [polygon modeling], po prostu białe pola lub zostaje poprzedni wyświetlany element np. struktura folderu w tych kwadratowych polach... coś takiego mam: Jakieś pomysły z czym to może być związane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 U mnie to był problem sterowników karty grafiki. Tam bym szukał. Ja zmieniłem w preferencjach używany przez Max driver z Direct3d na OpenGL. Pomogło choć nie wiem jaki ma to wpływ na wydajność wyświetlania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Turc Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Zrobiłem tak jak mówiłeś i teraz przy uruchamianiu 3DS'a resetuje mi się komputer.... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 Miałem dokładnie taką sytuacją jak Ty na laptopie i robiłem różne próby łącznie z przełączaniem driverów i nie resetuje mi komputera. Jak przełączę na Direct3d mam albo przeźroczyste vievporty i nic się nie da narysować albo zostają na nich już zamknięte okienka. Po przełączeniu na OpenGL wszystko działa OK. Jeżeli nie możesz teraz uruchomić Maxa usuń plik konfiguracyjny a Max przy uruchomieniu utworzy nowy z ustawieniami domyślnymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Turc Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 (edytowane) Jeszcze jakbyś mi podał ścieżkę do configa to byłbym naprawdę wdzięczny :) edit: ok, już doszedłem co i jak :) działa jak należy, raz jeszcze dzięki ;) Edytowane 15 Kwiecień 2011 przez Turc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 21 Kwiecień 2011 Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Witam. Podłączę się pod temat. Mam triala 3ds v11 i problem z uruchomieniem. Ładuje się ekran początkowy, dysk mieli przez kilka sek, ekran znika i na tym koniec. Menadżer zadań też pokazuje, że proces się pojawia, po czym znika. Od lat nie miałem takiego dziwnego symptomu i nie wiem o co chodzi. Sterowniki staram się aktualizować na bieżąco. Mam win XP SP3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynamico Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Co prawda trochę po czasie ale może komuś się przyda. Windows XP + (w moim przypadku) Norton Ativirus powodował takie właśnie problemy ze świerzo zainstalowanym Maxem. Nic nie dały różnego rodzaju patche i hotfixy jak również wyłączenie antywirusa. Dopiero odinstalowanie Nortona i ponowna instalacja Maxa załatwiły sprawę. Po pierwszym uruchomieniu Maxa program antywirusowy już nie był przeszkodą. Podobne problemy miałem z Autodesk VIZ tak więc Norton ewidentnie się "gryzie" z programami autodesku ale tylko w połączeniu z Windows XP i Vista. Na komputerze z Windows 7 takich problemów nie miałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi