Jump to content

[3DS MAX 11] Problem

Guest Turc

Recommended Posts

Witam,

mam problem z 3ds'em zaraz po uruchomieniu czy to zrobię nowy projekt czy wczytam już gotowy nie widzę nic w miejscu projektu [polygon modeling], po prostu białe pola lub zostaje poprzedni wyświetlany element np. struktura folderu w tych kwadratowych polach...

coś takiego mam:

beztytuumpwv.png

Jakieś pomysły z czym to może być związane ?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Miałem dokładnie taką sytuacją jak Ty na laptopie i robiłem różne próby łącznie z przełączaniem driverów i nie resetuje mi komputera. Jak przełączę na Direct3d mam albo przeźroczyste vievporty i nic się nie da narysować albo zostają na nich już zamknięte okienka. Po przełączeniu na OpenGL wszystko działa OK.

Jeżeli nie możesz teraz uruchomić Maxa usuń plik konfiguracyjny a Max przy uruchomieniu utworzy nowy z ustawieniami domyślnymi.

Jeszcze jakbyś mi podał ścieżkę do configa to byłbym naprawdę wdzięczny :)

edit: ok, już doszedłem co i jak :) działa jak należy, raz jeszcze dzięki ;)

Edited by Turc

Witam.

Podłączę się pod temat.

Mam triala 3ds v11 i problem z uruchomieniem.

Ładuje się ekran początkowy, dysk mieli przez kilka sek, ekran znika i na tym koniec.

Menadżer zadań też pokazuje, że proces się pojawia, po czym znika.

Od lat nie miałem takiego dziwnego symptomu i nie wiem o co chodzi.

Sterowniki staram się aktualizować na bieżąco.

Mam win XP SP3.

Co prawda trochę po czasie ale może komuś się przyda. Windows XP + (w moim przypadku) Norton Ativirus powodował takie właśnie problemy ze świerzo zainstalowanym Maxem. Nic nie dały różnego rodzaju patche i hotfixy jak również wyłączenie antywirusa. Dopiero odinstalowanie Nortona i ponowna instalacja Maxa załatwiły sprawę. Po pierwszym uruchomieniu Maxa program antywirusowy już nie był przeszkodą.

Podobne problemy miałem z Autodesk VIZ tak więc Norton ewidentnie się "gryzie" z programami autodesku ale tylko w połączeniu z Windows XP i Vista. Na komputerze z Windows 7 takich problemów nie miałem.