mateogala Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 (edytowane) Pora na kolejną krytykę starych zgredów. :) AK-47. oryginalny finalny model. jak ktoś wersji kałacha nie odróżnia cóż. Wikipedia od tego jest Edytowane 15 Kwiecień 2011 przez mateogala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 UP:! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 12 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2011 UP:! Może ktoś coś Powie ? nie wiem czy dobrze mi idzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 Fajnie :). Co bym zmienił to śrubki. Można ująć tam dużo poly. W przypadku zaczepu pasa, wychodzi ta sama sytuacja. Poza tym jest raczej ok :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 12 Kwiecień 2011 Share Napisano 12 Kwiecień 2011 W sumie widzę, że robisz od razu lowpoly co w przypadku broni nie wiem czy jest najlepszym rozwiązaniem. Radze obejrzeć sobie tutorial racera 445 jak właśnie robi kałacha. up - chciałem dać Ci linka do tuta, ale gość pozbył się tutków ze względu na brak profesjonalizmu w nagrywaniu ich(co prawda to prawda, ale sporo wiedzy przekazuje mimo to), więc jeżeli będziesz chciał zobaczyć je to czeka Cie spora dawka gimnastyki. Nie wiem czy Ci się przydadzą, ale łap refki może akurat: http://www.pixagogo.com/9865254616 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2011 referki mam spokojnie. :) a to co mi dałeś do do wersji shotr, a ja robię oryginalną długą wersję z stałą kolbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Jak Sliterin napisał - zacząć od high, jak zaczniesz przerabiać to co masz, już teraz widać ze możesz natrafić na babole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plutko Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 AK-47. oryginalny finalny model. jak ktoś wersji kałacha nie odróżnia cóż. Wikipedia od tego jest Nie, wikipedia nie jest od tego. Jesli chcesz oceny to pokaz refki, na ktorych sie wzorujesz. Wtedy mozemy rzucic okiem i szybko porownac. Latwiej dla Ciebie i dla nas. I to co ci poprzednicy napisali: robienie od low jest troche na odwrot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pauloos Napisano 13 Kwiecień 2011 Share Napisano 13 Kwiecień 2011 Musisz poprawić grubość wyciora, jest za cienki. To samo z zaczepem do pasa. Podstawa muszki wydaje się za bardzo rozciągnięta w poziomie. A sama muszka jest wkręcana w przesuwany na boki bęben. Na razie dobrze Ci idzie. Rozumiem że wnętrze też zrobisz? Z zamkiem może być trochę kłopotu, ale skoro prosty frezer w latach pięćdziesiątych dał radę to Ty też dasz:) Zajrzyj na stronę Pana Ryszarda Tobysa - http://www.tobys-rusznikarstwo.pl/index.htm , ma tam kilka ciekawych zdjęć które na pewno pomogą Ci dopracować szczegóły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 13 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2011 wycior hmm poprawię bo faktycznie za cienki. Muszka jest troszkę dłuższa w Modelu AK-47 bo w modelu AKM-47 była troszkę krótsza wiec taka jest dobra zaczep do pasa. też faktycznie za cienki, też poprawię. tak będę robił wnętrze, czyli zamek, Referek nie potrzebuję. bo mam tego kałacha na półce, a nie ma nic lepszego poza prawdziwą bronią ? aha. i ja robię AK-47 a Nie AKM. AKM Zrobię w Drugiej Kolejności. mam zamiar zrobić całą Rodzinkę Kałacha. :) będzie co porównywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateogala Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2011 (edytowane) Może jakieś Sugestie co Do poprawy Modelu ? Edytowane 15 Kwiecień 2011 przez mateogala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 bardzo prosze ;) Na pierwszy rzut oka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pauloos Napisano 16 Kwiecień 2011 Share Napisano 16 Kwiecień 2011 -Magazynek we wszystkich modelach AK (z niewielkimi wyjątkami o których nie będę się rozpisywał) jest dwurzędowy. U Ciebie wygląda jak jednorzędowy. -Amunicji nie widać dobrze ale nie jest podobna do 7,62x39. Tu masz wzór: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/7.62x39_-_FMJ_-_1.jpg -Rękojeść przeładowania ma inny kształt. -Skrzydełko bezpiecznika wygląda jak sztabka a nie jak wytłoczona blacha, ma też za duże podgięcia na palec, w oryginale są dość małe. -Magazynek na obrazku z pokazanym wnętrzem jest za wysoko, nie zostawiłeś dość miejsca na suwadło i zamek. Nabój który ma być wybrany z magazynka i wprowadzony przez zamek do komory nabojowej jest poniżej osi lufy. Pracuj dalej. Jak będziesz robił AKMS i Beryla to będę mógł zrobić dla Ciebie parę fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi