Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Pora na kolejn膮 krytyk臋 starych zgred贸w. :)

AK-47. oryginalny finalny model. jak kto艣 wersji ka艂acha nie odr贸偶nia c贸偶. Wikipedia od tego jest

79669nrzfbdi90ql.jpg.jpg

Edytowane przez mateogala

• Odpowiedzi 12
  • Wy艣wietle艅 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Fajnie :).

Co bym zmieni艂 to 艣rubki. Mo偶na uj膮膰 tam du偶o poly.

W przypadku zaczepu pasa, wychodzi ta sama sytuacja.

Poza tym jest raczej ok :).

Napisano

W sumie widz臋, 偶e robisz od razu lowpoly co w przypadku broni nie wiem czy jest najlepszym rozwi膮zaniem. Radze obejrze膰 sobie tutorial racera 445 jak w艂a艣nie robi ka艂acha. up - chcia艂em da膰 Ci linka do tuta, ale go艣膰 pozby艂 si臋 tutk贸w ze wzgl臋du na brak profesjonalizmu w nagrywaniu ich(co prawda to prawda, ale sporo wiedzy przekazuje mimo to), wi臋c je偶eli b臋dziesz chcia艂 zobaczy膰 je to czeka Cie spora dawka gimnastyki.

Nie wiem czy Ci si臋 przydadz膮, ale 艂ap refki mo偶e akurat:

http://www.pixagogo.com/9865254616

Napisano
  • Autor

referki mam spokojnie. :) a to co mi da艂e艣 do do wersji shotr, a ja robi臋 oryginaln膮 d艂ug膮 wersj臋 z sta艂膮 kolb膮.

Napisano

Jak Sliterin napisa艂 - zacz膮膰 od high, jak zaczniesz przerabia膰 to co masz, ju偶 teraz wida膰 ze mo偶esz natrafi膰 na babole.

Napisano

AK-47. oryginalny finalny model. jak kto艣 wersji ka艂acha nie odr贸偶nia c贸偶. Wikipedia od tego jest

Nie, wikipedia nie jest od tego. Jesli chcesz oceny to pokaz refki, na ktorych sie wzorujesz. Wtedy mozemy rzucic okiem i szybko porownac. Latwiej dla Ciebie i dla nas.

I to co ci poprzednicy napisali: robienie od low jest troche na odwrot.

Napisano

Musisz poprawi膰 grubo艣膰 wyciora, jest za cienki. To samo z zaczepem do pasa. Podstawa muszki wydaje si臋 za bardzo rozci膮gni臋ta w poziomie. A sama muszka jest wkr臋cana w przesuwany na boki b臋ben. Na razie dobrze Ci idzie. Rozumiem 偶e wn臋trze te偶 zrobisz? Z zamkiem mo偶e by膰 troch臋 k艂opotu, ale skoro prosty frezer w latach pi臋膰dziesi膮tych da艂 rad臋 to Ty te偶 dasz:) Zajrzyj na stron臋 Pana Ryszarda Tobysa - http://www.tobys-rusznikarstwo.pl/index.htm , ma tam kilka ciekawych zdj臋膰 kt贸re na pewno pomog膮 Ci dopracowa膰 szczeg贸艂y.

Napisano
  • Autor

2v865cpmi3lfhq92.jpg.jpg

6anxosnzdfe12hxd.jpg.jpg

wycior hmm poprawi臋 bo faktycznie za cienki. Muszka jest troszk臋 d艂u偶sza w Modelu AK-47 bo w modelu AKM-47 by艂a troszk臋 kr贸tsza wiec taka jest dobra zaczep do pasa. te偶 faktycznie za cienki, te偶 poprawi臋. tak b臋d臋 robi艂 wn臋trze, czyli zamek,

Referek nie potrzebuj臋. bo mam tego ka艂acha na p贸艂ce, a nie ma nic lepszego poza prawdziw膮 broni膮 ?

aha. i ja robi臋 AK-47 a Nie AKM.

AKM Zrobi臋 w Drugiej Kolejno艣ci. mam zamiar zrobi膰 ca艂膮 Rodzink臋 Ka艂acha. :) b臋dzie co por贸wnywa膰.

Napisano
  • Autor

bltdixmut0i13pr3.jpg.jpgxa4tpbbd9j34ch29.jpg.jpg

Mo偶e jakie艣 Sugestie co Do poprawy Modelu ?

Edytowane przez mateogala

Napisano

-Magazynek we wszystkich modelach AK (z niewielkimi wyj膮tkami o kt贸rych nie b臋d臋 si臋 rozpisywa艂) jest dwurz臋dowy. U Ciebie wygl膮da jak jednorz臋dowy.

-Amunicji nie wida膰 dobrze ale nie jest podobna do 7,62x39. Tu masz wz贸r: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/84/7.62x39_-_FMJ_-_1.jpg

-R臋koje艣膰 prze艂adowania ma inny kszta艂t.

-Skrzyde艂ko bezpiecznika wygl膮da jak sztabka a nie jak wyt艂oczona blacha, ma te偶 za du偶e podgi臋cia na palec, w oryginale s膮 do艣膰 ma艂e.

-Magazynek na obrazku z pokazanym wn臋trzem jest za wysoko, nie zostawi艂e艣 do艣膰 miejsca na suwad艂o i zamek. Nab贸j kt贸ry ma by膰 wybrany z magazynka i wprowadzony przez zamek do komory nabojowej jest poni偶ej osi lufy.

Pracuj dalej. Jak b臋dziesz robi艂 AKMS i Beryla to b臋d臋 m贸g艂 zrobi膰 dla Ciebie par臋 fotek.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci