Napisano 14 Kwiecień 201113 l Po raz dziesiąty w przypadku kategorii "2D" mamy przyjemność ogłosić wyniki naszego cyklicznego konkursu - Bitwy 2D. Przypomnę tylko, że tematem tej edycji był "Kryzys". Do samego finału w tej edycji przeszło wyjątkowo dużo osób, bo aż 21 uczestników. Poziom nas naprawdę zaskoczył i Jury nie miało łatwego wyboru! Zresztą, aby nie przedłużać prezentujemy obszerną galerią zwycięzców i finalistów 10-tej edycji Bitwy 2D. Podobnie jak w przypadku kategorii 3D Jury przyznało jedną statuetkę Grand Prix (1 miejsce w rankingu), dwie statuetki Award (2 i 3 miejsce w rankingu) oraz wyróżnienia. Zobacz wyniki Bitwy 2D #10 "Kryzys" Sponsorami tej edycji konkursu były firmy: Wacom (2x tablet graficzny Wacom Intuos4 M) Transit.pl Wydawnictwo Helion (6 książek poświęconych grafice komputerowej) Evermotion (wybrane kolekcje z zestawów Archmodels, Archshaders oraz Textures4ever)
Napisano 14 Kwiecień 201113 l Gratulacje mayk i GrzegorzPrzybys! Znakomite prace! Dziękuję za wszystkie głosy i opinie Jury. :)
Napisano 14 Kwiecień 201113 l Gratuluję wszystkim nagrodzonym i wyróżnionym w tej bitwie. To był naprawdę ciężki bój i dziękuję za głosy i komentarze od członków jury. Specjalne pozdrowienia dla ola-f'a! On wie za co;)
Napisano 15 Kwiecień 201113 l o ile 3d jestem wstanie przelknac, to szczerze mowiac w 2d dostalem kompletnego strzala z zaskoczenia. z groy zaznacze ze na 2d sie kompletnie nie znam wiec i moje odczucia sa bardzo subiektywne i pewnie nie adekwatne do ogolnie pojmowanego stanu rzeczy. hehe troche inaczej typowalem zwyciescow choc na podium znalazy sie tez moje typy: ] pozdrawiam i gratuluje, duzo ciekawiej niz w 3d
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Autor No listę ułożyła trochę "matematyka" (punktacja). Różnice punktowe pomiędzy pierwszymi miejscami są naprawdę niewielkie. Jak dla mnie nie było prac słabych. Każda miała coś w sobie i głosy różnie się rozkładały.
Napisano 15 Kwiecień 201113 l W tym roku 2d jest prawdziwą ucztą dla oka! Świetne prace! Gratulacje! pzdr.
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Swietne prace! Jedyna uwaga raczej organizacyjna. To naprawde glupio wyglada przy ogolnie profesjonalnej otoczce, nagrodach,itd. gdy prace podpisane sa "88grzes" , "Ania" itd... Moze warto podawac imie i nazwisko z ksywka w nawiasie, abysmy wszyscy powiazali realne osoby z ich forumowa egzystencja:) Ale teraz to naprawde wyglada slabo.
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Oczywiscie jest to wasz konkurs i to od was zalezy wszystko ale... szkoda, ze wygral znajomy, bo pare osob na serio sie postaralo. IMO len_art i indioglossia zasluzyli na pudlo. Winnder to praca tak na 6-9 miejsce. I to widac :\ Edit: Beksinskiego to kazdy rozpozna ale Brandta to juz nikt nie wymienil :( Edytowane 15 Kwiecień 201113 l przez syjon
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Swietne prace! Jedyna uwaga raczej organizacyjna. To naprawde glupio wyglada przy ogolnie profesjonalnej otoczce, nagrodach,itd. gdy prace podpisane sa "88grzes" , "Ania" itd... Moze warto podawac imie i nazwisko z ksywka w nawiasie, abysmy wszyscy powiazali realne osoby z ich forumowa egzystencja:) Ale teraz to naprawde wyglada slabo. Ostatnio widzialem prace czlowieka o nicku "darkness". Moglbym pomyslec o nim, ze to jakis zacofany emo ale nawet przez mysl mi to przeszlo. Myslalem tylko o jego dokonaniach i ponad 200 conceptach, ktore wykonal do gry ktora zaimponowala mi grafika. Pawle; zle to wyglada takie ocenianie innych. Na prawde nie wszyscy ludzie mysla tak jak ty i nie godzi sie narzucac innym swojego toku myslenia. Mysle, ze po refleksji sie ze man zgodzisz :) Pozdrawiam
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Syjon, błagam Cię, bez takich wycieczek. Gratulację wszystkim i dzięki za komentarze :)
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Autor Swietne prace! Jedyna uwaga raczej organizacyjna. To naprawde glupio wyglada przy ogolnie profesjonalnej otoczce, nagrodach,itd. gdy prace podpisane sa "88grzes" , "Ania" itd... Moze warto podawac imie i nazwisko z ksywka w nawiasie, abysmy wszyscy powiazali realne osoby z ich forumowa egzystencja:) Ale teraz to naprawde wyglada slabo. Wiem o co Ci chodzi, wymagałoby wtedy zmienić trochę formę zgłoszenia bitwy. Tak prostu było od zawsze i nikt z uczestników wcześniej tego nie zgłaszał (albo nie zauważyłem). Na ten moment taka forma ma chyba swoje wytłumaczenie i jeśli można tak powiedzieć "pewną tradycję". Ale nie jest problemem to zmienić w przyszłości. Co do głosowania - tutaj nawet nie wiem można jakoś polemizować. Każdy ocenia prace na swój sposób, ogólnie ocena w konkursach graficznych pokazuje jak to wszystko jest subiektywne. Ale później wszystko złożone do "kupy" tworzy pewną całość. Od lat po prostu stosujemy przelicznik punktowy co wydaje mi się w przypadku takiego głosowania najbardziej fair. Każdy z Jurorów głosuje, ustawia prace w odp. kolejności - poszczególne miejsca przeliczane są na punkty. No i mamy wynik... Naprawdę, w moim odczuciu, na tyle na ile się znam - naprawdę nie było słabych prac. Nie jest łatwo ustawić od "najlepszej" do "najgorszej" 21 prac przy takim poziomie. Gratulacje dla wszystkich uczestników, w Bitwach nagrody oczywiście, są pewnym dodatkiem aczkolwiek mam nadzieję, że u wszystkich uczestników prace znajdą swoje miejsce w portfolio. Fajnie, że pojawiły się nowe twarze, na dodatek zrobiły tak mocne wejście.
Napisano 15 Kwiecień 201113 l Mam nadzieje ze czesciej beda takie bitwy. A nie raz w roku, albo i rzadziej... Dla mnie niestety ta bitwa to jedna wielka porazka. Poleglem czasowo i organizacyjnie, zajety innymi sprawami... Podoba mi sie komentarz Tomka do mojej pracy - z ktorym sie calkowicie zgadzam. Gratuluje wszystkim fajnych prac!
Napisano 15 Kwiecień 201113 l syjon - a dla mnie praca mayka jest najlepsza - świetny pomysł, fajna historia, do tego świetne wykonanie (choć może trochę zbyt szkicowe). Ta praca miała dla mnie najlepszy pomysł, a wykonanie też czołowe. Wszystko kwestia indywidualnie przyjętych kryteriów i po prostu gustu.
Napisano 16 Kwiecień 201113 l Adek - ja bym na przyszłość rozważył system w którym pierwsze 4 miejsca są wyżej punktowane niż następne. Trochę jak w F1 czy konkursach pucharowych. Wtedy wybór pierwszych miejsc przez każdego z jurorów miałby większe przełożenie na wyniki. Z jakiegoś powodu taki system jest wykorzystywany w sporcie dosyć powszechnie. Obecny, w pewnym sensie promuje prace, które nie tyle zostały ocenione wysoko co równo. Taka notka na przyszłość. Ja bym tam głosował za punktacją z F1 - każdy juror wybiera 8 prac i cześć. anyway - to oczywiście do dyskusji i decyzji , no i piszę to jako jeden z jurorów więc pewnie nie jestem obiektywny hyhy. t.