kx Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam. Postanowiłem wystawić jednak tego WiP\'a Pracka na konkurs na 3dr.er.pl (warsztaty) Sorry ze render taki wielki ale i tak zmniejszany w PS :D Renderowalo sie 9 h (oryginalna rozdzialka to 2048x2048) aha... spojrzcie na podpis ;P aha 2 :P... chcialbym znac wasze zdanie na jeden temat szczegolnie - czy sciany powinnny byc zaznaczone czy czarne tak jak sa? ja uwazam ze czarne ale Kolega mowi ze sa zle :)
MarDolF Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Albo masz wolny sprzet albo nawrzucales tu stada dziwnych rzeczy, nie zrobilem jeszcze sceny ktora by sie tyle robila nawet w tej rozdzielczosci. Ja by m na twojim miejscu popracowal jeszcze nad teksurami i nad tym sufitem ale pracuj pracuj, czekam na poprawki :P
kx Napisano 17 Czerwiec 2004 Autor Napisano 17 Czerwiec 2004 Witam. 333mhz 328sdram gforce2mx elsa gladiac
MarDolF Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 no to raczej super sprzeta nie masz ale najwarzniejsze sa checi rub rub
sith_LORD Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 dlaczego renderujesz wipa w tak dużej rozdziałce każdemu wystarczyło by 800x600, czy nawet 640x480... było by łatwiej i krócej dla Ciebie.. a nam z koleii łatwiej było by ogarnąć to wzrokiem.. ale to tak na przyszłość.. teksturki pewnie jescze zmienisz.. co mogę na razie powiedzieć.. czekam na dalszy rozwój( jesli chodzi o duże powieszchnie poly to erozumiem że oszczędzasz z powodu sprzętu?).. p.s. coż to jest tam w gózre ta czarna plama? [Wyedytowany dnia 17-6-2004 > sith_LORD]
dirty Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 jedyne co sie mi podoba w tej scenie to swiatlo
Kris_R Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 Zdaje się że to przez tego voluma tak długo się liczyło...prawda? A co do czarnego Cienia to faktycznie Sith! :p To jest ptak? motyl? też nie wiem...
Por@szek Napisano 17 Czerwiec 2004 Napisano 17 Czerwiec 2004 CZLOWIEKU CZYSTY OHU**AL ??? Wiekszego prosze tego rendera, musialem rozdzielczosc ekranu zmienic!! Cos w sobie ma, ale ten Cien , to moja pierwsza mysl to orzel, ale jak sie przyjzalem to pomyslalem o kapciu, a teraz nie wiem. No nic, nie zniechecaj sie, jest good. Kazdy kiedys zaczynal. Jestem tylko ciekaw czy textur uzywasz tak samo duzych jak zrobiles rendera.
kx Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 dzięki za komenty to czarne - miał być taki ptak ;) źle wygląda? usunąć? ______ EDIT ______ renderuje teraz w 512x512, 265 tys. faces... naprawde staram sie oszczedzac ze wzgledu na sprzet - 3 sekundy czekam na odswiezenie viewportu [Wyedytowany dnia 18-6-2004 > kx]
Por@szek Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 pokza siatke, bo ja nie wiem gdzie ty masz te poligony.
Yamakasi Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 napewno kamyki do poprawy !!! zajmi sie najpierw modelami a pozniej baw sie swiatlam itp. sprawami !!!
kx Napisano 18 Czerwiec 2004 Autor Napisano 18 Czerwiec 2004 Siatke? ekhm, no ten... ;P jak ja mam ja pokazac? w viewporcie bym czekal z 10 minut az sie zrobia edged faces a render tez pewno nie krocej ;P Yamakasi 1. po co te wykrzykniki? 2. poprawiam kamyki, mogles poczekac na ten render :/ 3. swiatla itp? nie umiem tak, chyba ze robie jakis bardziej zlozony model, ale tak to mnie zawsze kusi
MarDolF Napisano 18 Czerwiec 2004 Napisano 18 Czerwiec 2004 teoretycznie morzesz zrobic zdjecie ekranu to chyba najprostrze i raczej z tym twoj komp se poRADZI. Albo wyrenderowac siatke. Ale to ci znowy ok 9 H zajmie :)
kx Napisano 19 Czerwiec 2004 Autor Napisano 19 Czerwiec 2004 po 19 godzinach renderingu (512x512) postanowilem przerwac, nie bylo jeszcze polowy przesadzilem z ustawieniami... mocno przesadzilem Pozdrawiam
Gość eax Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 ekhhm to ja nie wiem co ty zrobiles 19 h??? ja bym szalu dostal, i tak jak ci juz mowili modeluj, modelu i modeluj, bo inaczej to nic fajnego ci nie wyjdzie...
Yamakasi Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Wykrzykniki :) poto abys pamietal :P a tak na serio lubie je dawac :)
Bacry Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Ptak musi zostać. Dzięki temu jest co oglądać na obrazku. Na początek jednak nie renderuj z volum lightem. No i tak jak napisali wcześniej nic ci nie da wielka rozdzielczość jak tekstury będą się rozłazić w pikselach.
kolegaalek Napisano 19 Czerwiec 2004 Napisano 19 Czerwiec 2004 Ja uważam, że lepszy by był sam ptak- taki jak na avatarze, bez kamieni. A tak w ogóle to nie udało mi się wejść na twojego chakerskiego pejdża:( P.S Po co renderowałeś aż w takiej wielkiej rozdzielczośvi?
Rekomendowane odpowiedzi