Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam.

Postanowiłem wystawić jednak tego WiP\'a

Pracka na konkurs na 3dr.er.pl (warsztaty)

Sorry ze render taki wielki ale i tak zmniejszany w PS :D

Renderowalo sie 9 h (oryginalna rozdzialka to 2048x2048)

aha... spojrzcie na podpis ;P

aha 2 :P... chcialbym znac wasze zdanie na jeden temat szczegolnie - czy sciany powinnny byc zaznaczone czy czarne tak jak sa? ja uwazam ze czarne ale Kolega mowi ze sa zle :)

Pre_Final.jpg

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Albo masz wolny sprzet albo nawrzucales tu stada dziwnych rzeczy, nie zrobilem jeszcze sceny ktora by sie tyle robila nawet w tej rozdzielczosci. Ja by m na twojim miejscu popracowal jeszcze nad teksurami i nad tym sufitem ale pracuj pracuj, czekam na poprawki :P

Napisano
  • Autor

Witam.

333mhz

328sdram

gforce2mx elsa gladiac

Napisano

dlaczego renderujesz wipa w tak dużej rozdziałce każdemu wystarczyło by 800x600, czy nawet 640x480... było by łatwiej i krócej dla Ciebie.. a nam z koleii łatwiej było by ogarnąć to wzrokiem.. ale to tak na przyszłość.. teksturki pewnie jescze zmienisz.. co mogę na razie powiedzieć.. czekam na dalszy rozwój( jesli chodzi o duże powieszchnie poly to erozumiem że oszczędzasz z powodu sprzętu?)..

p.s. coż to jest tam w gózre ta czarna plama?

[Wyedytowany dnia 17-6-2004 > sith_LORD]

Napisano

Zdaje się że to przez tego voluma tak długo się liczyło...prawda?

A co do czarnego Cienia to faktycznie Sith! :p To jest ptak? motyl? też nie wiem...

Napisano

CZLOWIEKU CZYSTY OHU**AL ??? Wiekszego prosze tego rendera, musialem rozdzielczosc ekranu zmienic!! Cos w sobie ma, ale ten Cien , to moja pierwsza mysl to orzel, ale jak sie przyjzalem to pomyslalem o kapciu, a teraz nie wiem. No nic, nie zniechecaj sie, jest good. Kazdy kiedys zaczynal. Jestem tylko ciekaw czy textur uzywasz tak samo duzych jak zrobiles rendera.

Napisano
  • Autor

dzięki za komenty

to czarne - miał być taki ptak ;)

źle wygląda? usunąć?

______

EDIT

______

renderuje teraz w 512x512, 265 tys. faces... naprawde staram sie oszczedzac ze wzgledu na sprzet - 3 sekundy czekam na odswiezenie viewportu

[Wyedytowany dnia 18-6-2004 > kx]

Napisano

napewno kamyki do poprawy !!!

zajmi sie najpierw modelami a pozniej baw sie swiatlam itp. sprawami !!!

Napisano
  • Autor

Siatke? ekhm, no ten... ;P jak ja mam ja pokazac? w viewporcie bym czekal z 10 minut az sie zrobia edged faces

a render tez pewno nie krocej ;P

Yamakasi

1. po co te wykrzykniki?

2. poprawiam kamyki, mogles poczekac na ten render :/

3. swiatla itp? nie umiem tak, chyba ze robie jakis bardziej zlozony model, ale tak to mnie zawsze kusi

Napisano

teoretycznie morzesz zrobic zdjecie ekranu to chyba najprostrze i raczej z tym twoj komp se poRADZI. Albo wyrenderowac siatke. Ale to ci znowy ok 9 H zajmie :)

Napisano
  • Autor

po 19 godzinach renderingu (512x512) postanowilem przerwac, nie bylo jeszcze polowy

przesadzilem z ustawieniami... mocno przesadzilem

Pozdrawiam

Napisano

ekhhm to ja nie wiem co ty zrobiles 19 h??? ja bym szalu dostal, i tak jak ci juz mowili modeluj, modelu i modeluj, bo inaczej to nic fajnego ci nie wyjdzie...

Napisano

Ptak musi zostać. Dzięki temu jest co oglądać na obrazku. Na początek jednak nie renderuj z volum lightem. No i tak jak napisali wcześniej nic ci nie da wielka rozdzielczość jak tekstury będą się rozłazić w pikselach.

Napisano

Ja uważam, że lepszy by był sam ptak- taki jak na avatarze, bez kamieni.

A tak w ogóle to nie udało mi się wejść na twojego chakerskiego pejdża:(

P.S Po co renderowałeś aż w takiej wielkiej rozdzielczośvi?