Napisano 3 Maj 201113 l Witam! To znowu ja po kolejnej przerwie. Zacząłem sobie ostatnio treningową scenę, którą może uda mi się skończyć, jednak boję się czy komp upora się z moimi planami co do niej :) Ot taka scena z mieczem w kamieniu. Na chwilę obecną światło, trawa czy miecz są bardzo przykładowe, w efekcie końcowym trawa bedzie miksem VRay Disp + wymodelowane proxy, krzaki i nieco więcej drzew. Mam nadzieję że uda mi się zrobić mały, gaj czy las :) Ogólnie całą górę kadru chciałbym zalesić i puścić między liśćmi światełko volumetryczne. Je pewnie domaluje w postprodukcji, bo mi maszynka nie udźwignie mgły z VRaya :) No i rzecz jasna pojawią się kwiatki, deski jakieś, kamienie, może ruiny jakiegoś murku czy czegoś... Mam trochę pomysłów, zobaczymy które uda się zrealizować. No i najważniejsze dla mnie, uczę się odpowiednio mapować wreszcie! Na razie jestem dość zadowolony z drzewa xD Będę wdzięczny za porady i Wasze wizje :) Pozdrawiam!
Napisano 4 Maj 201113 l Miecz wyciągnięty z kamienia to nie był Excalibur. Jak dodasz "mokrą lafiryndę" trzymającą miecz, to zgodzę się że nazwa sceny jest ok :).
Napisano 4 Maj 201113 l Autor Mi znane są dwie legendy, o tym jak to młody Artur jako jedyny zdołał wyciągnąć miecz z kamienia i stał się królem Camelotu, oraz jak mu to dała Pani Jeziora, nie bardziej urzekła wersja z kamieniem, zatem... jak wyżej :) Heh jednak właśnie z ciekawości doczytałem i kolega racje ma. Artur wyciągnął miecz z otoczaka, jednak mu się ułamał i wtedy jaśnie utopiona dała mu Excalibura... więc przyjmijmy że i nazwa sceny jest robocza :D Edytowane 4 Maj 201113 l przez Godzil
Napisano 4 Maj 201113 l ja bym zmienił troche kolorystyke kamienia, bo sie troche zlewa z wodą. Dobrze by wyglądały jakieś delikatne pękniecia w miejscu wbicia miecza ale tyle pewnie już wymysliłeś