Napisano 10 Maj 201113 l Jeszcze w tym miesiącu Autodesk ma wypuścić swoją darmową aplikację do tworzenia i modelowania 3D o nazwie Autodesk 123D. Na razie nie znamy zbyt wielu szczegółów. Wiemy natomiast, że ma być prosta, pozwalać praktycznie każdemu na tworzenie w łatwy sposób 3D. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1769
Napisano 10 Maj 201113 l No nie wierzę: "it's too hard for most people", WTF??! Uczyć się a nie:) Za rok nie będzie końca świata tylko koniec ludzkości, zostaną sami debile, masakra...
Napisano 11 Maj 201113 l Program wyglada zorientowany nie tyle na "latwe 3D" co na fizyczny druk 3D. Cala rozmowa dotyczy tego specyficznego obszaru aktywnosci zwiazanego z 3d - tworzenie fizycznych obiektow/prototypow przy pomocy softu. Nie wiem dlaczego w newsie tak podkreslono latwosc :/
Napisano 11 Maj 201113 l Zawsze wydawala mi sie pociagajaca mozliwosc wytworzenia w realnym swiecie rzeczy powstalych w 3d. Ale Autodesk moglby bardziej skupic uwage na uzytkownikach ich absurdalnie drogiego softu, zamiast leczyc swoje duze i absolutnie sluszne poczucie winy za jego cene, wypuszczajac jakas darmoche dla "wszystkich"...bo "wszyscy" oczywiscie chca kreowac. Ale efekty tej kreacji widac juz od lat na youtubie. Zwykle paprochy audio-wizualne. Z drugiej jednak strony sprzeciwianie sie tej idei jest rownie bezcelowe, bo sama w sobie jest raczej nieszkodliwa i wielu osobom przyniesie sporo radosci.
Napisano 11 Maj 201113 l a moze to bedzie alternatywa dla google keczapu??? ja mialem takie pirewsze skojarzenie