Broda Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Witam..w PS dopiero startuję, wcześniej było trochę maziania farbami , ale jakoś nigdy nie lubiłem tego babrania rąk....wrzucam parę szkiców, które pewnie kiedyś skończę, ale czas i termin bliżej nieokreślone,....bo czasu na to hobby brak.... taki małe projekty
RaVirr Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 Witam na forum;) Ładne, bardzo dynamiczne. Podobają mi się.
nikodem. Napisano 18 Maj 2011 Napisano 18 Maj 2011 (edytowane) Ale super rysunki. Świetny detal. Niby sporo chaosu ale w tym wykoniu dziala to bardzo dobrze. Widze ze nie boisz sie rysowania postaci. Jakbys mial chwile to prosilbym Cie o jakies stepy z powstawania takiego rysunku. Robisz najpierw ogólny szkic wszystkiego, dbajac o kompozycje, czy rysujesz pojedynczymi elementami? I na jakim etapie wchodzisz w detal. Byłbym wdzięczny jakbyś wrzucil jakieś starsze prace na podstawie których sie uczyłeś. Edytowane 18 Maj 2011 przez nikodem.
Rotcore Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 świetne szkice... masz potencjał na ilustratora, cóż, wrzucaj więcej i często... ciekawe jak Tobie z kolorem idzie, pozdron
Broda Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 Witanko....yhhhy..szkiców niestety, i cały koncept już dawno poszły na przemiał....a co robię..różnie to bywa ...bo od idei wszystko się zaczyn;takie rysowanko neuronów..no a później jak zwykle zaczynają się schody....parę szkiców ogólnych co do rozmieszczenia, oddzielne tworzenie postaci, później ewentualnie całości kompozycji....z czym gorzej, bo im dalej w las tym większe braki warsztatu ....a doświadczenia jako takiego brak, bo jak nadmieniłem wcześniej...to moje hobby..a tak nawiasem to nie rysowałem parę ładnych lat...a przypadkiem, bo takie się zdarzają ...moja obecna Sqwo mnie do tego zmusiła....no i mnie pochłonął ołówek wraz z kompem....co do koloru...chyba jedną jedyną pracę zrobiłem do tej pory to jakiś tam konkurs ala DV5...możecie zobaczyć pod poniższym linkiem...tylko musicie mieć konto bo bez tego nici... http://www.gameartisans.org/forums/showthread.php?t=20856 A tak poza tym to Mojej zachciało się wielkoformatówki..wrzucam szkic postaci , a zamysł jest prosty..zmieszanie dżungli , dzikiego zachodu,i podmokłego terenu...no i babka na pseudo-bizaonie ciągnie jeńca..... ogólnie roboty od cholery-P
EthicallyChallenged Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 Przypominają mi troche okładki z książek do serii T Pratchett'a. To komplement jest.
CzAk1 Napisano 19 Maj 2011 Napisano 19 Maj 2011 No jakby to przywypasić, albo przeciągnąć przez Illustratora, to by był towar pierwsza klasa. Witamy na Forum.
Broda Napisano 19 Maj 2011 Autor Napisano 19 Maj 2011 Pewnie tak. ale znając moje zapędy i możliwości czasowe to....nieprędko , ale obiecuję w swej próżności wrzucić jakąś gotową prackę .....bo szkice ..o to nie to....
Rotcore Napisano 22 Maj 2011 Napisano 22 Maj 2011 kolory jak prosto z tubki... do tego przybrudzone ciemnym lineartem... nie wiem po co ten wszechobecny smudge... lepszy efekt byś uzyskał robiąc kolor na osobnej warstwie tak żeby lineart był widoczny... pozdron
Broda Napisano 22 Maj 2011 Autor Napisano 22 Maj 2011 No dzięki , ale ja t wrzuciłem ot tak sobie, poranny kac...i twórczość rośnie:P...w Digital startuje, wszelkie uwagi wskazane, a tak poza tym to bawienie się myszką jest fajne, ale nie komputerową, a tabletu jeszcze się nie dorobiłem....toteż..wrzucam mały kawałek tego pykanka -fragment tego /tubkowatego? koszmaru..zastrzegam -nieskończony....
Broda Napisano 30 Maj 2011 Autor Napisano 30 Maj 2011 tylko szkice, bo czasu brak...ale dobre jest to że zainwestowałem w tablet i leży.......
groch Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Przypominają mi okładki książek Pratchetta, przynajmniej te starsze. ;) Bardzo fajny styl, chętnie bym zobaczył jakąś wykończoną ilustrację.
Broda Napisano 2 Czerwiec 2011 Autor Napisano 2 Czerwiec 2011 link do maziania http://www.gameartisans.org/contests/domwar/5/finals_gameartisans_2d_39058.html
Broda Napisano 8 Czerwiec 2011 Autor Napisano 8 Czerwiec 2011 Jeden z etapów kolorowania-błędów jeszcze od cholery, ale da se wszystko naprawić...
Broda Napisano 19 Czerwiec 2011 Autor Napisano 19 Czerwiec 2011 coś pomiędzy leczeniem kaca a abstrakcja dnia wczorajszego.......standardowo szkic
Broda Napisano 8 Wrzesień 2011 Autor Napisano 8 Wrzesień 2011 jak zwykle nie skończone....bo czasu brak...ale no pasuje czasem coś tu wrzucić
Thx Napisano 8 Wrzesień 2011 Napisano 8 Wrzesień 2011 jak na to forum to rysuny bardzo efektowne...mam nadzieję , że masz większe ambicje
Broda Napisano 11 Wrzesień 2011 Autor Napisano 11 Wrzesień 2011 Wypowiedź pytyjska.....bo nie kapuje..trochę dwuznaczności w tej twojej wypowiedzi..ot i tyle a ambicje..no cóż..może są a może i nie...na razie to czasoumilające hobby.....a do poprzedniego maziania cosik dorzuciłem,
Broda Napisano 27 Październik 2011 Autor Napisano 27 Październik 2011 Witam....szarości na ścianę mojej małej
Mocnek Napisano 30 Październik 2011 Napisano 30 Październik 2011 Wydaje mi sie, ze troche nie kontrolujesz tego, gdzie trafia szczegol na Twoich obrazkach. Momentami bardzo trudno zatrzymac gdzies wzrok na tych pracach, bo detal laduje w nie najlepiej zaplanowanych miejscach. I zamiast widziec dziewojke, byka i ciagnietego typa to najpierw widac jakis naramiennik, lancuchy itd. Generalnie w tych olowkowych rzeczach radzisz sobie czasem b. spoko, ale lineart i fajnaj fajnali trzeba dopilnowac, zeby jednak te obrazki dalo sie lekko "czytac".
Broda Napisano 12 Listopad 2011 Autor Napisano 12 Listopad 2011 Witanko...chyba pierwsza praca w kolorze ...tak faktycznie to jeszcze parę szczegółów i poprawek tu czeka ale...brak czasu i chęci tu rządzą......
Rekomendowane odpowiedzi