dzudzu Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 czytam od jakiegoś czasu posty, ale ciężko mi wyczuć różnicę między tymi 2 produktami ze stajni Adobe; rozumiem, że Premiere jest dedykowany generalnie do montażu, a After Effects do wrzucania efektów specjalnych; gdy jednak zacząłem wnikać, to granice między nimi zaczęły się zacierać ... pytam pod kątem robienia animacji w maxie; którego programu lepiej się uczyć? który jest bardziej perspektywiczny dla maxowych animatorów? i który daje człowiekowi więcej radochy? :)
kru Napisano 21 Czerwiec 2004 Napisano 21 Czerwiec 2004 oba jeden jest do innych rzeczy niz drugi teoretycznie mozna dochodzic w nich do takich samych efektow ale jest to karkolomne sam sobie na poczatku odpowiedziales na pytanie: jesli renderujesz szereg scen to latwo je posklejasz w jeden ciag w premierze. jesli chcesz chcesz cos podmaskowac, nalozyc na siebie etc. to latwo zrobisz to w afterze. pozdr kru
Damian Napisano 22 Czerwiec 2004 Napisano 22 Czerwiec 2004 dokladnbie oba, najpierw wyrenderowane ujęcie wrzocasz do after fx, (na nim najlepiej sie operuje jednym ujęciem, a nie montowaniem kilku) robisz korekty, efekty dodajesz warstwyn napisy itp, renderujesz i wrzocasz do premiere, on tez ma efekty, ale wiecej sie w nim nameczysz niz cos zefektownisz :) i tam montujesz, je tzn, robisz sklejki (transitions) - przenikania, itp, dodajesz dzwięk, i renderujesz - film gotowy :D:D:D
dzudzu Napisano 22 Czerwiec 2004 Autor Napisano 22 Czerwiec 2004 hmm ... teraz rozumiem, nie ma lekko; dzięki chłopaki :)
Gość dick20 Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 chłopaki a ja mam takie pytanko jeli moge czy ja moge w affter effects zrzucic sobie filmik z dvd i cos w z nim robic czy nie .
piotrek Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Co znaczy zrzucić? To czy możesz, czy nie, zależy chyba od praw autorskich. Nie wiem, czy można sobie coś robić z czyimś filmem. PS. skąd bierzecie takie stare wątki? Nie lepiej założyć własny?
Rekomendowane odpowiedzi