Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czytam od jakiegoś czasu posty, ale ciężko mi wyczuć różnicę między tymi 2 produktami ze stajni Adobe; rozumiem, że Premiere jest dedykowany generalnie do montażu, a After Effects do wrzucania efektów specjalnych; gdy jednak zacząłem wnikać, to granice między nimi zaczęły się zacierać ...

pytam pod kątem robienia animacji w maxie; którego programu lepiej się uczyć? który jest bardziej perspektywiczny dla maxowych animatorów? i który daje człowiekowi więcej radochy? :)

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 5,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

oba

jeden jest do innych rzeczy niz drugi

teoretycznie mozna dochodzic w nich do takich samych efektow ale jest to karkolomne

sam sobie na poczatku odpowiedziales na pytanie:

jesli renderujesz szereg scen to latwo je posklejasz w jeden ciag w premierze. jesli chcesz chcesz cos podmaskowac, nalozyc na siebie etc. to latwo zrobisz to w afterze.

pozdr

kru

Napisano

dokladnbie oba, najpierw wyrenderowane ujęcie wrzocasz do after fx, (na nim najlepiej sie operuje jednym ujęciem, a nie montowaniem kilku) robisz korekty, efekty dodajesz warstwyn napisy itp, renderujesz i wrzocasz do premiere, on tez ma efekty, ale wiecej sie w nim nameczysz niz cos zefektownisz :) i tam montujesz, je tzn, robisz sklejki (transitions) - przenikania, itp, dodajesz dzwięk, i renderujesz - film gotowy :D:D:D

Napisano

chłopaki a ja mam takie pytanko jeli moge czy ja moge w affter effects zrzucic sobie filmik z dvd i cos w z nim robic czy nie .

Napisano

Co znaczy zrzucić?

To czy możesz, czy nie, zależy chyba od praw autorskich. Nie wiem, czy można sobie coś robić z czyimś filmem.

PS. skąd bierzecie takie stare wątki? Nie lepiej założyć własny?