Napisano 25 Maj 201113 l Witam! Mam kolejne pytanie , czy zna ktoś może strony gdzie mógłbym znależć tekstury materiałów na elewacje , a mianowicie : płyt włóknocementowych , kasetonów elewacyjnych , i innych tego typu materiałów elewacyjnych ??? bardzo potrzebuje tych tektur a nie mogę za bardzo znależć nic dobrego !!! dziękuję z góry za odpowiedż:)
Napisano 25 Maj 201113 l cgtextures.com znasz? tylko na lepsze rozdziałki trzeba sie rejestrowac na serwisie.
Napisano 25 Maj 201113 l Autor ta znam , ale tam ciezko akurat z tymi materiałami elewacyjnymi , moze cos innego jeszcze?
Napisano 25 Maj 201113 l Pytanie, czy faktycznie potrzebujesz tekstur do takich materiałów? Większość z nich ma i tak jednolitą barwę. W tym momencie to chyba lepiej samemu zrobić materiał z odpowiednimi ustawieniami, przede wszystkim odbić, a bump/displace mapę to można łatwo samemu w parę minut zrobić albo te podziały wymodelować jeśli powierzchnia nie jest jakoś specjalnie skomplikowana.
Napisano 25 Maj 201113 l myślę ,o ile to nie jest oczywiste, że powinieneś zorientować się u producentów ww rzeczy; w przypadku ceramiki często i gęsto textury są wrzucone na stronki firm. jeśli nie to rada Lucasa jest jak najbardziej słuszna.