Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć

Postanowiłem też założyć coś w rodzaju teczki by wrzucać tutaj swoje modele (clay) i nauczyć się czegoś konkretnego.

Modeluje w programie Blender 3D

Przepraszam za kiepską jakość renderów ale pracuje aktualnie na kiepskim sprzęcie i render trwa długo...za długo jak dla mnie ;)

Wrzucam kilka nowszych modeli które wykonałem.

blackberr_hexrrpe.png

pelikan_hexrrpq.png

garand_hexrrhp.png

SeK550i_hexrrhx.png

Pozdrawiam

Blank.

Edytowane przez Blank

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Kolejny model.

Magic Cannon

Magic_heshssq.png

Edytowane przez Blank

Napisano

No modele całkiem całkiem. też robiłem sony ericssona k550i i chyba tobie ładniejszy wyszedł niż mi:). Niezły pomysł na Magic Cannon. Wygląda w porządku. Powodzenia

Napisano

mi ten caly magic cannon, nie bardzo. brak w nim spojnosci. czesc elementow bardzo mocno zdetalizowana, tak jak te paski przy butlach, a zdecydowanie wieksza reszta, mocno zgrubnie. Przez co powstaje taki dysonans. Gdyby calosc trzymala poziom detalu to OK, biore to. w obecnej postaci.... srednio

Napisano
  • Autor

TheCapo dzięki, co do Cannona to robiłem go po części z jakiegoś conceptu z neta.

zgred ptaszysko zostanie takie jakie jest, ponieważ siatka jest beznadziejna a moje umiejętności texturowania są słabe ;)

KoMic dzięki za małą ,,analizę,, Dysonans powstał ponieważ w połowie modelowania usunąłem przez przypadek concept tego cannona i musiałem resztę robi z głowy. Też mi coś w tym nie pasowało no ale jestem jeszcze młody i się nauczę ;)

Wrzucam kolejny model, tym razem z conceptu z creaturebox`a zauważyłem ze już któryś z użytkowników zdążył zrobić ten model szybciej niż ja.Z modelu jestem średnio zadowolony bo wyszedł jakiś taki dziwny.

0001_heasxxn.png

Napisano

Ależ fajne modele, od razu widać, że pracujesz z dużą swobodą i znajomością programu! Krówka też z czyjegoś konceptu?

Napisano
  • Autor

Dzięki bardzo mookie. Z blenderem znam się już dość długo ;)

Krowa z konceptu.

Zabrałem się za modelowanie szefa kuchni.

Jak na razie wrzucam tyle:

kelner-fa_hahsapa.PNG

Napisano
  • Autor

Zacząłem pracować nad ubraniem.

Do tej części dojdą jeszcze rękawy,fartuch i szwy.

Dodam jeszcze zmarszczki i pofałduje trochę te ubranie żeby nie wyglądało jak plastik ;)

kelner-fa_harqnar.PNG

Napisano

ta krowa to super jest, aż się prosi o jakiś renderek z texturami.

Napisano
  • Autor

Model poleżał trochę na dysku. Z braku czasu na coś większego postanowiłem dokończyć tego królika ;)

b-rabbit_haqawpw.jpg

Napisano
  • Autor

Ok, wrzucam kolejny model.. tym razem zrobiłem takiego mech`a ;)

C&C

c-botpng_hqeqhaa.png

Napisano

te minidzialko na srodku strasznie psuje calosc, ale z drugiej stronie jak sie tego pozbedziesz to mech za bardzo bedzie przypominal robota z portala 2, lepiej by bylo jakbys troche zmienil design

Napisano
  • Autor

tr3buh- mech`a modelowałem z jakiegoś konceptu z neta, nie chciałem robić go identycznie co na zdjęciu więc dodałem kilka elementów od siebie, jak byś mógł to wrzuć screena tego robota z Portala 2 o którego Ci chodzi. Działko było już w koncepcie.

dzięki za komentarz ;)

Napisano
  • Autor

Mecha zostawiam już takiego jaki jest ;)

Wrzucam kolejny model.. tym razem taka jednodniowa armatka.

Zrobiłem ją by poćwiczyć na niej texturowanie, mam nadzieje, że za jakiś czas ,,pokoloruje,, ją w miarę przyzwoicie i nie będzie wstydu jak wrzucę do teczki ;)

32png_hqspqnx.png

Napisano
  • Autor

Wrzucam swoją pierwszą próbę w zbrushu.

Jest opcja renderu bezpośrednio w zbrushu czy trzeba renderować w innym programie do 3D ?

alpng_hqseqrx.png