Napisano 25 Maj 201113 l Cześć Postanowiłem też założyć coś w rodzaju teczki by wrzucać tutaj swoje modele (clay) i nauczyć się czegoś konkretnego. Modeluje w programie Blender 3D Przepraszam za kiepską jakość renderów ale pracuje aktualnie na kiepskim sprzęcie i render trwa długo...za długo jak dla mnie ;) Wrzucam kilka nowszych modeli które wykonałem. Pozdrawiam Blank. Edytowane 25 Październik 201113 l przez Blank
Napisano 8 Czerwiec 201113 l Autor Kolejny model. Magic Cannon Edytowane 8 Czerwiec 201113 l przez Blank
Napisano 8 Czerwiec 201113 l No modele całkiem całkiem. też robiłem sony ericssona k550i i chyba tobie ładniejszy wyszedł niż mi:). Niezły pomysł na Magic Cannon. Wygląda w porządku. Powodzenia
Napisano 8 Czerwiec 201113 l mi ten caly magic cannon, nie bardzo. brak w nim spojnosci. czesc elementow bardzo mocno zdetalizowana, tak jak te paski przy butlach, a zdecydowanie wieksza reszta, mocno zgrubnie. Przez co powstaje taki dysonans. Gdyby calosc trzymala poziom detalu to OK, biore to. w obecnej postaci.... srednio
Napisano 13 Czerwiec 201113 l Autor TheCapo dzięki, co do Cannona to robiłem go po części z jakiegoś conceptu z neta. zgred ptaszysko zostanie takie jakie jest, ponieważ siatka jest beznadziejna a moje umiejętności texturowania są słabe ;) KoMic dzięki za małą ,,analizę,, Dysonans powstał ponieważ w połowie modelowania usunąłem przez przypadek concept tego cannona i musiałem resztę robi z głowy. Też mi coś w tym nie pasowało no ale jestem jeszcze młody i się nauczę ;) Wrzucam kolejny model, tym razem z conceptu z creaturebox`a zauważyłem ze już któryś z użytkowników zdążył zrobić ten model szybciej niż ja.Z modelu jestem średnio zadowolony bo wyszedł jakiś taki dziwny.
Napisano 20 Sierpień 201113 l Ależ fajne modele, od razu widać, że pracujesz z dużą swobodą i znajomością programu! Krówka też z czyjegoś konceptu?
Napisano 20 Sierpień 201113 l Autor Dzięki bardzo mookie. Z blenderem znam się już dość długo ;) Krowa z konceptu. Zabrałem się za modelowanie szefa kuchni. Jak na razie wrzucam tyle:
Napisano 25 Sierpień 201113 l Autor Zacząłem pracować nad ubraniem. Do tej części dojdą jeszcze rękawy,fartuch i szwy. Dodam jeszcze zmarszczki i pofałduje trochę te ubranie żeby nie wyglądało jak plastik ;)
Napisano 21 Wrzesień 201113 l Autor Model poleżał trochę na dysku. Z braku czasu na coś większego postanowiłem dokończyć tego królika ;)
Napisano 16 Październik 201113 l Autor Ok, wrzucam kolejny model.. tym razem zrobiłem takiego mech`a ;) C&C
Napisano 16 Październik 201113 l te minidzialko na srodku strasznie psuje calosc, ale z drugiej stronie jak sie tego pozbedziesz to mech za bardzo bedzie przypominal robota z portala 2, lepiej by bylo jakbys troche zmienil design
Napisano 16 Październik 201113 l Autor tr3buh- mech`a modelowałem z jakiegoś konceptu z neta, nie chciałem robić go identycznie co na zdjęciu więc dodałem kilka elementów od siebie, jak byś mógł to wrzuć screena tego robota z Portala 2 o którego Ci chodzi. Działko było już w koncepcie. dzięki za komentarz ;)
Napisano 21 Październik 201113 l Autor Mecha zostawiam już takiego jaki jest ;) Wrzucam kolejny model.. tym razem taka jednodniowa armatka. Zrobiłem ją by poćwiczyć na niej texturowanie, mam nadzieje, że za jakiś czas ,,pokoloruje,, ją w miarę przyzwoicie i nie będzie wstydu jak wrzucę do teczki ;)
Napisano 23 Październik 201113 l Autor Wrzucam swoją pierwszą próbę w zbrushu. Jest opcja renderu bezpośrednio w zbrushu czy trzeba renderować w innym programie do 3D ?