Napisano 27 Czerwiec 201113 l Witam, chwile mnie tu nie bylo... ale chcialem zalozyc teczke zeby miec motywacje do robienia czegos i to chyba najlepszy sposob zeby sie czegos nauczyc,bardzo bym prosil o krytyke. Ucze sie modelowania tylko bo na wiecej mi komp nie pozwala chociaz i z tym tez ciezko. Na struny zabraklo pamieci RAM ;p doslownie... Pierwsze wypociny : Edytowane 27 Czerwiec 201113 l przez sewo Nie zapoznanie sie z regulaminem
Napisano 27 Czerwiec 201113 l Witam, proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP. Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).
Napisano 27 Czerwiec 201113 l Witam Jakoś progi za wysokie mi się wydają i podstrunica za płaska, reszta prezentuje się dobrze, nie widać żadnych baboli... Pozdrawiam
Napisano 5 Lipiec 201113 l Autor kolejny model, niby prosta bryla ale czekam na uwagi. Jedno pytanie jeszcze, co zrobic zeby clay rendery lepiej wygladaly, lepszy detal zeby bylo widac ?
Napisano 9 Lipiec 201113 l Autor tutaj kolejny obiekt,-nauka modelowania... miala to byc plyta glowna co wyszlo sami ocencie...
Napisano 12 Sierpień 201113 l Autor Kolejny model wydlubany ostatnio, krytyka oraz uwagi mile widziane.
Napisano 14 Wrzesień 201113 l Autor mam takie pytanie, zrobilem sobie model glosnika nadalem materialy i chcialbym sie dowiedziec co zrobic zeby wygladalo to bardziej realistycznie? renderowalem w MR, chodzi mi o to ze np.na membrane dalem material ustawilem bumpa itp. i srednio to wyglada,tak samo z materialem drewna.. jakies rady ?
Napisano 14 Wrzesień 201113 l Bitmapa drewna, która wygląda jak fragment paneli podłogowych raczej tu się nie nadaje. Takie przedmioty jakie teraz robisz zazwyczaj pokazuje się z bliska i powinieneś zadbać o jakość bitmap, których użyjesz przy tworzeniu materiałów. Zwróć również uwagę na prawidłowe mapowanie, tak aby np. kierunek słojów drewna był prawidłowo (naturalnie) ułożony.
Napisano 14 Wrzesień 201113 l Autor pokombinowalem troche i cos takiego wyszlo, lepsze ? gorsze ?, nie wiem jak ustawic zeby z kazdej strony słoje w jedna strone szly, pomoze ktos ?
Napisano 14 Wrzesień 201113 l Zakładam że korzystasz z 3D max. Tutaj masz tutorial powinien być pomocny w ustawieniu texturki.
Napisano 20 Wrzesień 201113 l Autor zrobilem sobie taka mala scenke, i mam jeden problem: pojawilo mi sie na podlodze jakies cus i nie wiem czym to jest spowodowane, chodzi o te jakby rysy, i tylko w tym miejcu ktore jest zaznaczone . ?
Napisano 20 Listopad 201113 l Autor Chcialem pokazac wam kolejne wypociny ;p taki oto fotel, gdzies zobaczylem taki design i postanowilem sprobowac w maxie cos podobnego otrzymac, co myslicie o czyms takim ?