Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, chwile mnie tu nie bylo... ale chcialem zalozyc teczke zeby miec motywacje do robienia czegos i to chyba najlepszy sposob zeby sie czegos nauczyc,bardzo bym prosil o krytyke. Ucze sie modelowania tylko bo na wiecej mi komp nie pozwala chociaz i z tym tez ciezko.

Na struny zabraklo pamieci RAM ;p doslownie...

Pierwsze wypociny :

gitara1v.th.jpg

gitara2.th.jpg

Edytowane przez sewo
Nie zapoznanie sie z regulaminem
  • Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP.

Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).

Napisano

Witam

Jakoś progi za wysokie mi się wydają i podstrunica za płaska, reszta prezentuje się dobrze, nie widać żadnych baboli...

Pozdrawiam

Napisano

kolejny model, niby prosta bryla ale czekam na uwagi. Jedno pytanie jeszcze, co zrobic zeby clay rendery lepiej wygladaly, lepszy detal zeby bylo widac ?

iphone1i.th.jpg

iphone2n.th.jpg

Napisano

mam takie pytanie, zrobilem sobie model glosnika nadalem materialy i chcialbym sie dowiedziec co zrobic zeby wygladalo to bardziej realistycznie? renderowalem w MR, chodzi mi o to ze np.na membrane dalem material ustawilem bumpa itp. i srednio to wyglada,tak samo z materialem drewna.. jakies rady ?

glosnik1g.th.jpg

Napisano

Bitmapa drewna, która wygląda jak fragment paneli podłogowych raczej tu się nie nadaje. Takie przedmioty jakie teraz robisz zazwyczaj pokazuje się z bliska i powinieneś zadbać o jakość bitmap, których użyjesz przy tworzeniu materiałów. Zwróć również uwagę na prawidłowe mapowanie, tak aby np. kierunek słojów drewna był prawidłowo (naturalnie) ułożony.

Napisano

pokombinowalem troche i cos takiego wyszlo, lepsze ? gorsze ?, nie wiem jak ustawic zeby z kazdej strony słoje w jedna strone szly, pomoze ktos ?

glosnik2.th.jpg

Napisano

zrobilem sobie taka mala scenke, i mam jeden problem: pojawilo mi sie na podlodze jakies cus i nie wiem czym to jest spowodowane, chodzi o te jakby rysy, i tylko w tym miejcu ktore jest zaznaczone . ?

sofa5rrr.th.jpg

Napisano

Chcialem pokazac wam kolejne wypociny ;p taki oto fotel, gdzies zobaczylem taki design i postanowilem sprobowac w maxie cos podobnego otrzymac, co myslicie o czyms takim ?

fotel3a.th.jpg