Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, chwile mnie tu nie bylo... ale chcialem zalozyc teczke zeby miec motywacje do robienia czegos i to chyba najlepszy sposob zeby sie czegos nauczyc,bardzo bym prosil o krytyke. Ucze sie modelowania tylko bo na wiecej mi komp nie pozwala chociaz i z tym tez ciezko.

Na struny zabraklo pamieci RAM ;p doslownie...

Pierwsze wypociny :

gitara1v.th.jpg

gitara2.th.jpg

Edytowane przez sewo
Nie zapoznanie sie z regulaminem

• Odpowiedzi 13
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

proszę zmienić nazwę tematu na zgodną z regulaminem działu WIP.

Nazwę tematu możesz zmienić edytując pierwszy post. Edycja -> Wyślij (Zaawansowane).

Napisano

Witam

Jakoś progi za wysokie mi się wydają i podstrunica za płaska, reszta prezentuje się dobrze, nie widać żadnych baboli...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

kolejny model, niby prosta bryla ale czekam na uwagi. Jedno pytanie jeszcze, co zrobic zeby clay rendery lepiej wygladaly, lepszy detal zeby bylo widac ?

iphone1i.th.jpg

iphone2n.th.jpg

Napisano
  • Autor

tutaj kolejny obiekt,-nauka modelowania... miala to byc plyta glowna co wyszlo sami ocencie...

plyta1.th.jpg

plyta2f.th.jpg

Napisano
  • Autor

Kolejny model wydlubany ostatnio, krytyka oraz uwagi mile widziane.

hifisluchawki1.th.jpg

sluchawki3.th.jpg

hifi1.th.jpg

Napisano
  • Autor

mam takie pytanie, zrobilem sobie model glosnika nadalem materialy i chcialbym sie dowiedziec co zrobic zeby wygladalo to bardziej realistycznie? renderowalem w MR, chodzi mi o to ze np.na membrane dalem material ustawilem bumpa itp. i srednio to wyglada,tak samo z materialem drewna.. jakies rady ?

glosnik1g.th.jpg

Napisano

Bitmapa drewna, która wygląda jak fragment paneli podłogowych raczej tu się nie nadaje. Takie przedmioty jakie teraz robisz zazwyczaj pokazuje się z bliska i powinieneś zadbać o jakość bitmap, których użyjesz przy tworzeniu materiałów. Zwróć również uwagę na prawidłowe mapowanie, tak aby np. kierunek słojów drewna był prawidłowo (naturalnie) ułożony.

Napisano
  • Autor

pokombinowalem troche i cos takiego wyszlo, lepsze ? gorsze ?, nie wiem jak ustawic zeby z kazdej strony słoje w jedna strone szly, pomoze ktos ?

glosnik2.th.jpg

Napisano
  • Autor

zrobilem sobie taka mala scenke, i mam jeden problem: pojawilo mi sie na podlodze jakies cus i nie wiem czym to jest spowodowane, chodzi o te jakby rysy, i tylko w tym miejcu ktore jest zaznaczone . ?

sofa5rrr.th.jpg

Napisano
  • Autor

Chcialem pokazac wam kolejne wypociny ;p taki oto fotel, gdzies zobaczylem taki design i postanowilem sprobowac w maxie cos podobnego otrzymac, co myslicie o czyms takim ?

fotel3a.th.jpg