zuzu-87 Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 hej , takie pytanko. modeluje budynek w maxie- zlozony z dosc duzej ilosci elementow- znacie sposob na zrobienie w jakis prosty sposob przekroju przez budynek...czy jakikolwiek inny obiekt....... Z gory dzieki za pomoc :) pozdrawiam, zuza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 http://loverelationshipsmarriage.com/vokopola.php?q=cebas-scalpel&page=2 W połowie strony masz notkę o SCALPELu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 A camera clipping nie da rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzu-87 Napisano 29 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Lucek moglbys bardziej opisac o co chodzi z camera clipping? bo niebardzo wiem o co chodzi....:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xmass Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 tutaj masz coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Dajesz kamerę i ustawiasz jej granice widzenia. Pozwala to np renderować przez ścianę. Odpal maxa i obczaj. Podany sposób ze slicem też dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 29 Czerwiec 2011 Share Napisano 29 Czerwiec 2011 Scalpel zamyka geometrię. No ale wiadomo, każdy woli co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzu-87 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 hej , sluchaj zainstalowalam sobie ten skalpel,ale mam problem.jak tne pierwszy obiekt wszytko jest ok,ale jak chce zrobic to na kolejnym to zalacza mi sie error i scalpel juz dalej nie dziala.......wiesz cos na ten temat? w ogole da sie zrobic tak zeby zgrupowac wiele elementow w jeden obiekt i wtedy go kroic? bede bardzo wdzieczna za odpowiedz, pozdrawiam, zuza Scalpel zamyka geometrię. No ale wiadomo, każdy woli co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 możesz dodać na te obiekty modyfikator slice z zaznaczoną opcją remove top lub bottom, ustawić sobie slice plane wedle uznania a potem dodać modyfikator cap holes i ewentualnie poprawić siatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzu-87 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 ta opcja ze slice jest na prawde fajna ,dziala chyba na takiej samej zasadzie jak modyfikator scalpel- ktory u mnie sie cos zawiesza, dzieki stormwind ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzu-87 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 ale co zrobic jak budynek mam zlozony z wielu obiektow- jak uzywam modyfikatora slice, kady obiekt ma osobny plane...wiecmusze ciac kazdy obiekt z osobna....da sie je jakos polaczyc zeby wszystkie obiekty mialy tylko jeden plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzu-87 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 hm...ale co zrobic jesli moj budynek jest zlozony z wielu elementow,kazdy z nich ma osobny plane w slicie- wiec troche zajmie mi czasu zeby kazdy plane ustawic z osobna....da sie jakos polaczyc obiekty w jedna calosc,tak zeby mialy jeden plane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 1 Lipiec 2011 Share Napisano 1 Lipiec 2011 zrób z obiektów grupe i daj im modyfikator slice lub skopiuj modyfikator slice, zaznacz resztę obiektów i wklej jako instance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuzu-87 Napisano 1 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 1 Lipiec 2011 ok udalo sie,dzieki wielkie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi