Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej ,

takie pytanko. modeluje budynek w maxie- zlozony z dosc duzej ilosci elementow- znacie sposob na zrobienie w jakis prosty sposob przekroju przez budynek...czy jakikolwiek inny obiekt.......

Z gory dzieki za pomoc :)

pozdrawiam,

zuza

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Dajesz kamerę i ustawiasz jej granice widzenia. Pozwala to np renderować przez ścianę. Odpal maxa i obczaj. Podany sposób ze slicem też dobry.

Napisano

hej ,

sluchaj zainstalowalam sobie ten skalpel,ale mam problem.jak tne pierwszy obiekt wszytko jest ok,ale jak chce zrobic to na kolejnym to zalacza mi sie error i scalpel juz dalej nie dziala.......wiesz cos na ten temat? w ogole da sie zrobic tak zeby zgrupowac wiele elementow w jeden obiekt i wtedy go kroic?

bede bardzo wdzieczna za odpowiedz,

pozdrawiam,

zuza

Scalpel zamyka geometrię.

No ale wiadomo, każdy woli co innego

Napisano

możesz dodać na te obiekty modyfikator slice z zaznaczoną opcją remove top lub bottom, ustawić sobie slice plane wedle uznania a potem dodać modyfikator cap holes i ewentualnie poprawić siatkę.

Napisano

ta opcja ze slice jest na prawde fajna ,dziala chyba na takiej samej zasadzie jak modyfikator scalpel- ktory u mnie sie cos zawiesza, dzieki stormwind ;)

Napisano

ale co zrobic jak budynek mam zlozony z wielu obiektow- jak uzywam modyfikatora slice, kady obiekt ma osobny plane...wiecmusze ciac kazdy obiekt z osobna....da sie je jakos polaczyc zeby wszystkie obiekty mialy tylko jeden plane?

Napisano

hm...ale co zrobic jesli moj budynek jest zlozony z wielu elementow,kazdy z nich ma osobny plane w slicie- wiec troche zajmie mi czasu zeby kazdy plane ustawic z osobna....da sie jakos polaczyc obiekty w jedna calosc,tak zeby mialy jeden plane?

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności