Piun Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 Witam Dziwnie mi się porobiło Czysta scena + - VRay Physical Camera - VRay Sun lub daylight system - irradiance map - Light Cache żadnych innych zmian. Podczas liczenia Light Cache i dalej wygląda wszytko w porządku efekt końcowy dziwnie ciemny mało wyraźne kształty i krawędzie. Nie potrafiłem tego odkręcić zrobiłem reinstal maxa i sprawa nadal wygląda tak samo. Macie Państwo jakiś pomysł skąd to ?? http://www.max3d.pl/forum/attachment.php?attachmentid=80752&stc=1&d=1309397903
Hynol Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 A ustawienia przysłony (f-number) albo migawki (shutter speed) próbował zmieniać? Bo po mojemu to masz po prostu za "ciemne" parametry kamery.
Dynamico Napisano 30 Czerwiec 2011 Napisano 30 Czerwiec 2011 Ewentualnie coś z materiałem na obiektach nie tak? Bo tło wychodzi jasne czyli chyba jednak kamera widzi je prawidłowo.
dimaxion Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 a nie bawiłeś się przypadkiem DOFem i nie poprzestawiałeś f-number?
Rekomendowane odpowiedzi