Napisano 3 Lipiec 201113 l Smierdzi trochę Final Fantasy 7 :) Jak ktoś grał to trudno oceniać, ale tak czy owak- kawał fajnej inspiracji.
Napisano 4 Lipiec 201113 l no ładne. Nie wiem czy to byl wodospad na poczatku filmu, ale jesli tak srednio mi sie podobalo. Mialo to jakis glebszy sens bo chyba nie zalapalem
Napisano 4 Lipiec 201113 l Taaak, technicznie mi sie podobało i artystycznie tez. Ładna gra świateł i iskierek w pewnym momencie... ale o co w tym chodzi gdzies mi umknęło :D
Napisano 5 Lipiec 201113 l ja chyba jakis tepy jestem bo ni chuchu nie czaje o co tu chodzi. srednio mi to pasowalo, moze i momentami ladne, ale w calosci srednio
Napisano 5 Lipiec 201113 l Eeej jak na pracę magisterską jak dla mnie bomba! Świetna praca kamery w początkowych ujęciach z ręki, na prawdę ładne wybuchy wieży i ja tam przekaz widzę jasny i wygląda tak: "Koń Trojański cywilizacji". Mnie się bardzo podobało.
Napisano 6 Lipiec 201113 l No skilla gostek ma, nie da sie odmowic. Ale mozna bybylo cos w tym zawrzec. W moim przypadku, nawet niezbyt wybujala graficznie animacja ale z jakas historia jest o wiele lepiej przyjmowana. Niz nawet bardzo ladne, ale puste obrazki.
Napisano 6 Lipiec 201113 l KoMic: tam jest zawarty calkiem konkretny przekaz. Nie jestem w stanie obejrzec filmu teraz, bo na netbooku go...niane vimeo nie dziala dobrze, ale pamietam sprzed kilku dni mniej/wiecej. Jazda pociagu jest oczywiscie symbolem pewnej przebytej drogi. W samym pociagu jako pasazerow widzialbym po prostu jakies mysli, ktore kielkuja w naszym ciele i przebywaja droge poprzez najglebsze obszary naszego cialoumyslu - scenografie bedaca mixem natury i technologii, troche zapuszczonej, sugerujacej, ze poruszamy sie po materii powstalej wieeeeeeki temu. Pociag dojezdza do bram stanowiacych granice miedzy tym co w nas gleboko i nienapokaz;) a tym co swiadome. Pociag dociera w koncu do zrodla, ktore dobrze ilustruje okragly obiekt "baza" ;), a tam jakby na nowo z czerni mysli nieswiadome powoli tla sie przebijajac na powierzchnie i oswietlajac stopniowo niezbadane jeszcze obszary az do pelnej eksplozji zwienczonej przebiciem na powierzchnie i polaczeniem z Bogiem za pomoca smugi miecza swietlnego;) A z Bogiem dlatego, bo kazda uswiadomiona mysl przybliza nas do oswiecenia i stawia blizej Boga. Np Ci, ktorzy uwazaja, ze animacja polskiej prezydencji to lipa sa blizej Boga, a drudzy nie;)..hehe...taki zarcik of koz;)
Napisano 6 Lipiec 201113 l Mi tak samo z FFVII i Midgarem się kojaży, nawet plumkanie na pianinku podobne i te światełka latające ;P