Gość Chrupek3D Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 (edytowane) wymeczylem... sciane robilem w ZBrushu, reszta to Blender i Photoshop. Nie jestem zadowolony z tej sciany, ale nie bede jednego obrazka rok robil ;) Renderowalem w Octane w podwojonej rozdzielczosci, a pozniej przeskalowalem do wlasciwego rozmiaru. Liczylem go jakies 5 godzin. Dzieki za komentarze, jesli jakies beda ;) ps. zapomnialem dodac, ze figurki i dzefko pozyczone od Evermotion... za tydzien oddam... UP: tak sie zastanawiam, czy ten nie lepszy bedzie... Przesunalem speszial defekty na tyl, zeby przod byl bardziej wyrazny. Edytowane 8 Lipiec 2011 przez Chrupek3D
olaf Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 w zbrushu robiłeś tą z lewej czy prawej? :) ja bym był zadwolony. Wyszedł Ci jednak efekt dziwnego HDR np. na stole - przepalić nie lakierowane drewno to już wyczyn ;)
maciek.m Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Mi się bardzo podoba jest klimacik :) Ale widok za oknem mi nie leży. Wyglada jak bys go rozjasnial levelami albo curvami przez co zielen wyszla strasznie jaskrawa, ja bym sprobowal raczej dac warstwe z bialym kolorem i zrobic ja lekko niewidoczna, oczywiscie levelami tez ale nie calosc nimi. I moze jeszcze jakis filtr nalozyc na te tlo za oknem. Takie moje przemyslenia bo wsumie na takich wizkach malo sie znam :)
o_r_z_e_c_h Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Nie narzekaj ściana jak najbardziej w porządku. A za oknem taki efekt będzie też w realu? Bo już nie pierwszy render widzę z taką jaskrawością za oknem i chyba muszę coś poczytać o oświetleniu bo mi się to wydaje nierealistyczne. Czy ten efekt ma jakąś fachową nazwę?
Gość Chrupek3D Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 ola-f: no tak przepalone bylo na oryginalnym obrazku to co sie bede wychylal ;) maciek.m dzieki, postaram sie jutro cos znalezc innego, bo faktycznie chyba za bardzo go pojechalem levelem. o_r_z_e_c_h: na orginale jest zblizone przepalenie, moze nie az tak ostre, ale wrzucilem na szybko jakis wygoglowany obrazek.
La R Napisano 5 Lipiec 2011 Napisano 5 Lipiec 2011 Mi się podoba, aż bym sobie zasiadł do jakiejś biesiady z takimi michami, oczywiście pełnymi mięsa :D mlask, mlask, La R żuje laczka... o_r_z_e_c_h - weź najprostszy aparat i sprawdź, a dlaczego to fakt, trzeba poczytać :). RK.
o_r_z_e_c_h Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 La R: może i faktycznie tak jest, ale jaskrawość z oknem przyciąga moją uwagę, a na wnętrze powinienem patrzeć Druga wersja jest lepsza Dunuś: HDR... może.. nie wiem, muszę poczytać o oświetleniu i o renderingu
Predator Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 Zdecydowanie pierwsza wersja! W drugiej oswietlenie za oknem nie pasuje do tego z pomieszczenia. Tak jak to widze. Bardzo fajnie ci ta jadlodajnia wyszla :D. Gratuluje i pozdrawiam.
Camel Napisano 6 Lipiec 2011 Napisano 6 Lipiec 2011 orzech: hdr to raczej fotografia, połączenie kroków ekspozycji do 32-bitowego obrazu ;) to można nie miec przepalen i doświetlic to, co jest niedoswietlone, a niedoswietlenie/przepalenie to pięta achillesowa fotografii.
Gość Chrupek3D Napisano 7 Lipiec 2011 Napisano 7 Lipiec 2011 Zdecydowanie pierwsza wersja! W drugiej oswietlenie za oknem nie pasuje do tego z pomieszczenia. Tak jak to widze. Bardzo fajnie ci ta jadlodajnia wyszla :D. Gratuluje i pozdrawiam. Predator: dzieki. No juz zostawilem tak jak jest i robie nastepny. A powiedz mi, bo nie pamietam... Ty masz Octane, czy 460gtx, ktora odradzasz nowym nabywcom? :D (zdrajco ;) La R: wszyscy chca zmniejszac te misy, a one sa takie romantyczne :-)
Rekomendowane odpowiedzi