Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

wymeczylem...

sciane robilem w ZBrushu, reszta to Blender i Photoshop.

Nie jestem zadowolony z tej sciany, ale nie bede jednego obrazka rok robil ;)

Renderowalem w Octane w podwojonej rozdzielczosci, a pozniej przeskalowalem do wlasciwego rozmiaru.

Liczylem go jakies 5 godzin.

Dzieki za komentarze, jesli jakies beda ;)

ps. zapomnialem dodac, ze figurki i dzefko pozyczone od Evermotion... za tydzien oddam...

interior1.png

UP:

tak sie zastanawiam, czy ten nie lepszy bedzie...

Przesunalem speszial defekty na tyl, zeby przod byl bardziej wyrazny.

interior12.png

Edytowane przez Chrupek3D

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

w zbrushu robiłeś tą z lewej czy prawej? :)

ja bym był zadwolony. Wyszedł Ci jednak efekt dziwnego HDR np. na stole - przepalić nie lakierowane drewno to już wyczyn ;)

Napisano

Mi się bardzo podoba jest klimacik :) Ale widok za oknem mi nie leży. Wyglada jak bys go rozjasnial levelami albo curvami przez co zielen wyszla strasznie jaskrawa, ja bym sprobowal raczej dac warstwe z bialym kolorem i zrobic ja lekko niewidoczna, oczywiscie levelami tez ale nie calosc nimi. I moze jeszcze jakis filtr nalozyc na te tlo za oknem. Takie moje przemyslenia bo wsumie na takich wizkach malo sie znam :)

Napisano

Nie narzekaj ściana jak najbardziej w porządku.

A za oknem taki efekt będzie też w realu? Bo już nie pierwszy render widzę z taką jaskrawością za oknem i chyba muszę coś poczytać o oświetleniu bo mi się to wydaje nierealistyczne. Czy ten efekt ma jakąś fachową nazwę?

Napisano

ola-f: no tak przepalone bylo na oryginalnym obrazku to co sie bede wychylal ;)

maciek.m dzieki, postaram sie jutro cos znalezc innego, bo faktycznie chyba za bardzo go pojechalem levelem.

o_r_z_e_c_h: na orginale jest zblizone przepalenie, moze nie az tak ostre, ale wrzucilem na szybko jakis wygoglowany obrazek.

Napisano

Mi się podoba, aż bym sobie zasiadł do jakiejś biesiady z takimi michami, oczywiście pełnymi mięsa :D mlask, mlask, La R żuje laczka...

o_r_z_e_c_h - weź najprostszy aparat i sprawdź, a dlaczego to fakt, trzeba poczytać :).

RK.

Napisano

La R: może i faktycznie tak jest, ale jaskrawość z oknem przyciąga moją uwagę, a na wnętrze powinienem patrzeć

Druga wersja jest lepsza

Dunuś: HDR... może.. nie wiem, muszę poczytać o oświetleniu i o renderingu

Napisano

Zdecydowanie pierwsza wersja! W drugiej oswietlenie za oknem nie pasuje do tego z pomieszczenia. Tak jak to widze. Bardzo fajnie ci ta jadlodajnia wyszla :D. Gratuluje i pozdrawiam.

Napisano

orzech: hdr to raczej fotografia, połączenie kroków ekspozycji do 32-bitowego obrazu ;) to można nie miec przepalen i doświetlic to, co jest niedoswietlone, a niedoswietlenie/przepalenie to pięta achillesowa fotografii.

Napisano
Zdecydowanie pierwsza wersja! W drugiej oswietlenie za oknem nie pasuje do tego z pomieszczenia. Tak jak to widze. Bardzo fajnie ci ta jadlodajnia wyszla :D. Gratuluje i pozdrawiam.

Predator: dzieki. No juz zostawilem tak jak jest i robie nastepny.

A powiedz mi, bo nie pamietam... Ty masz Octane, czy 460gtx, ktora odradzasz nowym nabywcom? :D (zdrajco ;)

La R: wszyscy chca zmniejszac te misy, a one sa takie romantyczne :-)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.