żółty Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 Przedstawiam wizualizację kuchni, którą dziergałem sobie od jakiegoś czasu w celach edukacyjnych w modo 501. Był to mój drugi (trzeci ? ) projekt, który powstał w tym sofcie po przesiadce z 3d maxa. Kto obserwował wipa ( dzięki za feedback ) wie ile czasu mi to niestety zajęło ;] Zapraszam do komentowania. Soft: Modo 501, Ps
lukasz1330 Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 Całkiem ładnie, pierwsze ujęcie mi się podoba. Drugie też w sumie ładnie wyszło Trzecie mi się kompletnie nie podoba, generalnie za dużo białego tam jest i ten dof jakoś tak nie bardzo Czwarte spoko Jednak całości bym trochę kolorki podrasował
pabulo Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 pierwsze dwa bardzo ładne drugie dwa troche mniej (perspektywa, dof) ale też fajne
3d_operator Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 na #2 szafkom brakuje uchwytów. Ogólnie dwójka ok, reszte usuń.
Georgas Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 Wyszło bardzo fajnie oby tak dalej. Jedyna uwaga to mało dodatków, przy takiego typu kuchni to aż się prosi o bogactwo dodatków. pozdrawiam
o_r_z_e_c_h Napisano 11 Lipiec 2011 Napisano 11 Lipiec 2011 Na drugim z prawej na szafkach górnych są drzwiczki trochę dziwnie ubrudzone. Ogólnie fajnie.
żółty Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Napisano 12 Lipiec 2011 Dzięki wszystkim za komentarze, zdaję sobie sprawę z kilku niedociągnięć jednak na forum nie będę już nic poprawiał ani usuwał w końcu to dział finished works ;] 3d_operator - to są plecy szafek, nie było tam uchwytów Georgas - nie chciało mi się robić już ;] Plan jest taki, żeby do każdej kolejnej kuchni dorabiać kilka rekwizytów. o_r_z_e_c_h - to niestety artefakty od GI, których nie zauważyłem.
slayer2004 Napisano 12 Lipiec 2011 Napisano 12 Lipiec 2011 Hm. Przede wszystkim podobają mi się oświetlenie oraz materiały. Może i warto by było dorzucic trochę wiecej dodatków ale i tak teraz jest fajnie :).
Orangegraphics Napisano 13 Lipiec 2011 Napisano 13 Lipiec 2011 bardzo porządna wizka, nie wiem czy GI za słabe gdzieniegdzie czy AO za mocne, ale lekkie brudne sie te fronty wydają jak już ktoś wspomniał. poza tym naprawdę rzetelna robota
żółty Napisano 13 Lipiec 2011 Autor Napisano 13 Lipiec 2011 (edytowane) Xiz0r - dzięki, podoba mi się stwierdzenie "rzetelna robota" - trochę czasu posiedziałem nad tą kuchnią i fajnie że to widać :] Co do zabrudzeń to bardziej wina niskich ustawień GI niż AO. Jest to jeden z moich pierwszych projektów w modo tak więc nie ustrzegłem się kilku technicznych błędów, które skutkowały bardzo długimi czasami renderów. Wolałem zmieścić się w czasie jeden widok - max 1,5 godziny i skonfrontować efekty ze zdaniem osób, które siedzą w temacie. Skoro, mimo kilku artefaktów, odbiór większości jest na ok to jestem zadowolony. edit. Przy okazji podrzucam ustawienia sceny, może komuś się przydadzą. Edytowane 13 Lipiec 2011 przez żółty
Rekomendowane odpowiedzi