mctomciu Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 Jak zapisać zaznaczenie np. Faców, edge lub vertexów ?
Reanimator Napisano 20 Lipiec 2011 Napisano 20 Lipiec 2011 (edytowane) Nazywa sie to sets. http://download.autodesk.com/us/maya/2011help/index.html?url=./files/Create__Sets__Set_Partition.htm,topicNumber=d0e106518 Mozna tez sciagnac skrypt QuickSets. ALBO, jezeli wiesz o co chodzi, mozesz po zaznaczeniu wszystkiego co chcesz wyciagnac ze Script Editora cala historie i przeciagnac na shelfa prawym. Dzieki temu bedziesz mial przycisk do zaznaczania. Edytowane 20 Lipiec 2011 przez Reanimator
asblaze Napisano 25 Lipiec 2011 Napisano 25 Lipiec 2011 Pisałem skrypt do tego - w wolnej chwili wrócę.
ca mel Napisano 25 Lipiec 2011 Napisano 25 Lipiec 2011 I ja sobie napisałem kiedyś prosty skrypt i bez niego nie wyobrażam sobie pracy, najlepiej podpiąć go pod jakiś klawisz np '0'. Teraz gdy coś jest zaznaczone, po wciśnięciu '0' zaznaczone rzeczy zostają zapamiętane i odznaczone. Jeśli zaś nie mamy niczego zaznaczonego po przyciśnięciu guzika selekcja zostaje przywrócona. A oto skrypt, mam nadzieję że komuś się przyda;] string $isoCmlSelection[]; if (size(`ls -sl`)) { $isoCmlSelection = `ls -sl`; select -clear; } else select $isoCmlSelection;
Rekomendowane odpowiedzi