Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, oto efekt dłubania mojego wczorajszego.

Zrobiłem projekt budynku wielorodzinnego i postanowiłem umeblować jedno mieszkanko, jest to część pomieszczenia z salonem z tyłu będzie kuchnia i jadalnia ale na razie wrzucam co zrobiłem żebyście ewentualnie podpowiedzieli co widzicie do poprawki. Już sam kilka rzeczy poprawiłem rzeczy które mi się rzuciły w oczy ale teraz wg mnie już to ma ręce i nogi i może to ocenić ktoś bardziej doświadczony.

Dłubie w max niewiele dlatego dosyć powoli mi idzie robienie wszystkiego ale mam nadzieje że z waszą pomocą wyjdzie z tego coś fajnego.

Soft

Revit 2012 - bryła budynku + drzwi/okna

3ds max 2012 - textury i umeblowanie

mental i na koniec PS CS5

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Na poczatek troche nizej kadr, popraw panele bo nie za ciekawie wygladaja i zrob moze bialy sufit bo troche sie zlewa ze scianami. Chyba ze ma taki byc to zrob tak zeby sie nie zlewal. Obrazy wg mnie troche za duze, za bardzo rozmyte i nie ma cieni, przez co wygladaja jakby troche lewitowaly a nie wisialy na scianie. Na razie nie ma za brdzo co oceniac, pojdziesz dalej z praca to dopiero sie pomysli co dalej. Dodaj AO. Nie jest zle, cisniesz dalej. BYle do przodu.

Pozdrawiam

Napisano

MRmike - dzięki za rady, jeżeli chodzi o sufit to taki miał być ale rzeczywiście troszkę się zlewa, jeżeli chodzi o obrazy to obrazy troszkę wbiły się w ścianę, przez co nie ma cienia, ale to już poprawiłem. Jeżeli chodzi o podłogę to pobawię się tym jak skończę modelować resztę pomieszczenia i wtedy zaktualizuje wizki.

mayamak - dziewczyna piękna ale wole ją w swojej wersji :P

Napisano

Eh, "Panie" architekt. Ja tam fachowiec w tej branży nie jestem ale robisz ten sam błąd co wielu innych. Panele podłogowe, pasy wykładziny układa się poza specyficznymi sytuacjami prostopadle do okna. A powód jest bardzo prozaiczny - łączenia są dużo mniej widoczne (cień). Chyba , że to jakiś dobry parkiet ale w tej chwili na taki nie wygląda.

Telewizor na ścianie - gdyby nie napis na dolnej ramce wyglądał by jak duża rama obrazu bez obrazu. Nie jestem pewny czy takie umieszczenie lamp nie przeszkadzało by jednak w oglądaniu telewizji wieczorem.

No i może jakieś górne oświetlenie bo sufit bardzo pusty. Jeżeli taki jest plan to na pewno potrzebne jest jeszcze oświetlenie typu kinkiety.

Napisano

nie jestem architektem wnętrz na całe szczęście :) A tak na marginesie, jak już powiedziałem na razie to wersja próbna, jeszcze milion rzeczy się zmieni, lampy dodałem na szybko do sceny żeby nie było pusto ale nie są one zbyt trafnym wyborem :) nad podłogą jak już wcześniej kolega pisał trzeba popracować.