Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ostatnio tworzę takiego golema dla podniesienia skilla i wrzucenia czegoś do portfolio. Póki co nie przekracza 9k tris

, została z geometrii w sumie tylko głowa. Łączny rozmiar tekstur nie przekracza póki co 2048/2048 (1024/1024 na betonowe kloce, 1024/1024 na ten silnik(?) na klacie, 1024/1024 na ramię koparki, 512/512 na worek ze śmieciami, 512/512 na dodatki typu deski itd. Do modelowania 3ds max, czasem trochę zbrusha a do tekstur gimp i crazybump.

golemm1_hsxeaah.jpg

123_hsxeaap.jpg

siatkagol_hsxeass.jpgJeszcze troszkę tekstur:

maps1_hsxeaaw.jpg

maps2_hsxeaaa.jpg

maps3_hsxeaaq.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Łał co za wykręt:D niezłe to wygląda, może oprócz łączenia nóg z tułowiem (?), może jako kablami to obwiązać albo coś bo na razie wygląda jakby się to miało rozpaść. Ale tak to mega.

Napisano

Może niech nogi z tułowiem łączą te zbrojenia? Teraz tak ten "kontener"(?) po prostu leży, nie jest w żaden sposób przytwierdzone, więc nie wygląda na w jakikolwiek sposób mobilne ani dynamiczne.. najbardziej mi się podoba hp model tego głównego enginu.

Piszesz "póki co" więc jeszcze nad nim pracujesz? czy już wykańczasz tylko?

Napisano
  • Autor

Niby można by co nie co poprawić, sprawa designu, między innymi tych połączeń o których wspomniał Pumba, ale już powoli tracę cierpliwość. Dorzucę jakieś screeny później, normalki, siateczki itd.

golem2_hsxqaxa.jpg

golem2_hsxqaxa.jpg

Napisano

Narobiłeś się, poszczególne elementy fajne, ale posiedziałbym dłużej nad jakimś konceptem;)

Przy tych kamieniach wspomagałeś się jakimś tutkiem zbrusha?

Edytowane przez VEQ

Napisano
  • Autor

Przy tych nogach z tutoriali nie korzystałem, prosta bryła w 3ds maxie dużo pędzla mallet fast ;) Do tego dochodzi detal z heighmapy do normalki.

Przy okazji dorzucę teksturę i inne screeny. Udało mi się wszystko upchnąć na jednej 2048/2048. Koncepcyjnie nic już się nie zmieni, pracę uznałem za skończoną zostawiając wszelkie niedoskonałości w designie.

1c_hsqpxeh.jpg

1b_hsqpxws.jpg

maps_hsqpxsa.jpg