Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 269
  • Wyświetleń 40,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Masz ten sam problem co ja. Nie podejmujesz decyzji dotyczącej koloru. Boisz się uderzyć gotowym kolorem, twardym pędzlem i Twój największy wróg to opacity.

Napisano

Hehe, tak mi to od razu zapachniało Scholesem jak tylko zobaczyłem :) Też go uwielbiam, fajnie Ci wyszło, ale on chyba ma w ogole inną technikę. Ja nie widziałem nigdy żadnego jego timelapsa ani nic takiego, więc może ktoś bardziej to ogarnia, ale stawiałbym na to, że zaczyna od jakichś gotowych tekstur w tle i dużo kombinuje z clonetoolem. Jeszcze w to zbyt głęboko nie wnikałem, ale mam taki folder na pulpicie "DO PRZEANALIZOWANIA" i jest tam trochę Scholesa :D

Napisano
  • Autor

ogladalem jego filmy, on stosuje mnostwo trikow w stylu kopiowania kwalka pracy, wrzucania starych prac na jakichs trybach mieszania, mnostwo lasso, smudge itd.

tutaj inspiracja jest w formie a nie sposobie wykonania,

sposob wykonania jest na podstawie metody Pixeltunera z conceptart.org ktora polecam

gO7Q4.jpg

czyli, dzielimy sobie canvas na mneijsze kadry i używamy dużych losowych brushy zrobionych w alchemy, z takiej "papki" wybieramy jeden i rozwijamy. Tutaj jak widać wybrałem nr4 i 6 i zamieniłem miejscami

Napisano

no technika może i dobra, ale ważne żeby te thumbnaile potem pchnąć do przodu i jakiś fajny design przemycić, bo już wspomniany pixeltuner o tym zapomina i każda jego pracka jest totalnym randomem

Napisano

fajne, jedyne co mnie razi to to że niedokońca wiem gdzie jesteśmy, czy w jaskini czy co :D np dałbym mocne światło od góry i wtedy odrazu wiadomo że dziura w ziemi i fajny efekt by byl imo.

Napisano

ten podział na kadry mega! też muszę tego spróbować... a co do ostatniej wrzuty to brakuje mi konkretnego światła, bo nie wiadomo o co chodzi... przez ten pędzel kwadraty mienią mi się w oczach :p

Napisano
  • Autor

dzięki! na razie nie kończę tamtej pracy - nie chcę zepsuć, tym czasem wrzucam speed w godzinę zrobiony (poza z refki)

by2lw.jpg

Napisano

Pani bardzo fajna, chociaż jej twarz sugeruje zupełnie inną sylwetkę. W ostatnim kadr jest przyciasny no i perspektywa wymaga pracy.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj powiem wam że warto przeglądać spam :) Właśnie natrafiłem w spamie na wiadomość że przyjęto moją ilustrację która wysłałem na początku tego roku do portalu na jakiś tam konkurs. Podobno (bo nie widziałem tej książki) ilustracja ukazała się w książce Bohater Maxx do Neuroshimy. Także podzielę się i rysunkiem (który wykonałem w jakąś godzinę i nie byłem z niego zadowolony, dlatego nawet nie chyba nie wrzucałem nigdzie do internetu)

jmfTS.jpg

Napisano
  • Autor

dawno nie wrzucalem to zaktualizuje troche.

2 szkice

7stQ4.jpg

i praca w trakcie z 2 szkicu (nie skonczona)

SRXIT.jpg

Napisano

Czarno biały gość jest ładny, ale trochę ten taki gąbczasty sposób rysowania krajobrazów mi nie leży. W ostatnim jest jakieś takie wrażenie, że chmury są cięższe od gór i zaraz spadną, co nie było tak widocze w wersji bw :)

Napisano
  • Autor

DaEGj.jpg

dostałem książkę z moim rysunkiem w końcu - neuroshima bohater maxx

no i w koncu cos ze szkicownika wrzuce

glowy ze zdjec

postac z wyobrazni

m4jPg.jpg

IAl5B.jpg

zdjecia niestety robione zelazkiem :/

Napisano

Myślałem, że żelazkiem się skanuje.. :D

Gratuluję opublikowania ilustracji w książce! Co do rysunków- jak dla mnie zbyt mocno zaburzone proporcje w tych buziach.

Napisano
  • Autor

no niestety, twarze to moj najslabszy punkt, dlatego zamierzam sie teraz na nim skupic

dzieki!