Nilfheim Napisano 26 Listopad 2012 Autor Share Napisano 26 Listopad 2012 Dzięki! wrzucam to nieskończone, chyba nie będę kończył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Listopad 2012 Share Napisano 26 Listopad 2012 fajny koncept dzidy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2012 dzięki! nowy wip (inspirowany jak widać Scholesem): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 1 Grudzień 2012 Share Napisano 1 Grudzień 2012 Masz ten sam problem co ja. Nie podejmujesz decyzji dotyczącej koloru. Boisz się uderzyć gotowym kolorem, twardym pędzlem i Twój największy wróg to opacity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 1 Grudzień 2012 Share Napisano 1 Grudzień 2012 Hehe, tak mi to od razu zapachniało Scholesem jak tylko zobaczyłem :) Też go uwielbiam, fajnie Ci wyszło, ale on chyba ma w ogole inną technikę. Ja nie widziałem nigdy żadnego jego timelapsa ani nic takiego, więc może ktoś bardziej to ogarnia, ale stawiałbym na to, że zaczyna od jakichś gotowych tekstur w tle i dużo kombinuje z clonetoolem. Jeszcze w to zbyt głęboko nie wnikałem, ale mam taki folder na pulpicie "DO PRZEANALIZOWANIA" i jest tam trochę Scholesa :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2012 ogladalem jego filmy, on stosuje mnostwo trikow w stylu kopiowania kwalka pracy, wrzucania starych prac na jakichs trybach mieszania, mnostwo lasso, smudge itd. tutaj inspiracja jest w formie a nie sposobie wykonania, sposob wykonania jest na podstawie metody Pixeltunera z conceptart.org ktora polecam czyli, dzielimy sobie canvas na mneijsze kadry i używamy dużych losowych brushy zrobionych w alchemy, z takiej "papki" wybieramy jeden i rozwijamy. Tutaj jak widać wybrałem nr4 i 6 i zamieniłem miejscami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
najtkriss Napisano 1 Grudzień 2012 Share Napisano 1 Grudzień 2012 no technika może i dobra, ale ważne żeby te thumbnaile potem pchnąć do przodu i jakiś fajny design przemycić, bo już wspomniany pixeltuner o tym zapomina i każda jego pracka jest totalnym randomem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 1 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2012 up dalej wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artki Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 fajne, jedyne co mnie razi to to że niedokońca wiem gdzie jesteśmy, czy w jaskini czy co :D np dałbym mocne światło od góry i wtedy odrazu wiadomo że dziura w ziemi i fajny efekt by byl imo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 2 Grudzień 2012 Share Napisano 2 Grudzień 2012 ten podział na kadry mega! też muszę tego spróbować... a co do ostatniej wrzuty to brakuje mi konkretnego światła, bo nie wiadomo o co chodzi... przez ten pędzel kwadraty mienią mi się w oczach :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 2 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2012 dzięki! na razie nie kończę tamtej pracy - nie chcę zepsuć, tym czasem wrzucam speed w godzinę zrobiony (poza z refki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 4 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 4 Grudzień 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Status Napisano 4 Grudzień 2012 Share Napisano 4 Grudzień 2012 Pani bardzo fajna, chociaż jej twarz sugeruje zupełnie inną sylwetkę. W ostatnim kadr jest przyciasny no i perspektywa wymaga pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 6 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2012 Dzisiaj powiem wam że warto przeglądać spam :) Właśnie natrafiłem w spamie na wiadomość że przyjęto moją ilustrację która wysłałem na początku tego roku do portalu na jakiś tam konkurs. Podobno (bo nie widziałem tej książki) ilustracja ukazała się w książce Bohater Maxx do Neuroshimy. Także podzielę się i rysunkiem (który wykonałem w jakąś godzinę i nie byłem z niego zadowolony, dlatego nawet nie chyba nie wrzucałem nigdzie do internetu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 16 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2012 dawno nie wrzucalem to zaktualizuje troche. 2 szkice i praca w trakcie z 2 szkicu (nie skonczona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 18 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2012 update dalej wip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Czarno biały gość jest ładny, ale trochę ten taki gąbczasty sposób rysowania krajobrazów mi nie leży. W ostatnim jest jakieś takie wrażenie, że chmury są cięższe od gór i zaraz spadną, co nie było tak widocze w wersji bw :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 28 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2012 dostałem książkę z moim rysunkiem w końcu - neuroshima bohater maxx no i w koncu cos ze szkicownika wrzuce glowy ze zdjec postac z wyobrazni zdjecia niestety robione zelazkiem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Grudzień 2012 Share Napisano 28 Grudzień 2012 Myślałem, że żelazkiem się skanuje.. :D Gratuluję opublikowania ilustracji w książce! Co do rysunków- jak dla mnie zbyt mocno zaburzone proporcje w tych buziach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nilfheim Napisano 28 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2012 no niestety, twarze to moj najslabszy punkt, dlatego zamierzam sie teraz na nim skupic dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi