Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

tutorialmain.jpg

Witam,

Chciałbym podzielić się z Wami videotutorialem, który nagrałem jakiś czas temu dla Marka "MRYS"a, poświęconym tworzeniu ilustracji w photoshopie przy użyciu 'surowego' renderu (w tym przypadku modelu Marka), elementów stworzonych w programie 2D i fotografii. Być może dla niektórych z Was okaże się on w jakiś sposób użyteczny. Przyznam, że nie ma tu jakiś odkrywczych rzeczy, a jedynie kilka tricków, których często używam w tworzonych przez siebie ilustracjach:

- Kompozycja renderu i elementów tła

- dopasowanie kolorystyczne elementów,

- tworzenie ogólnego klimatu obrazu,

- "dodawanie powietrza" do obrazu,

- dodawanie elementów: deszczu, rozmytych śmigieł, flar, glowów itp.

- finalne wykończenie.

Oto link:

http://rapidgator.net/file/53963378/Videotutorial.rar.html

A oto obraz wyjściowy i pod nim obraz finalny:

ta154peter5.jpg

ta154tutorial.jpg

Ostrzegam, że spiker jest beznadziejnie nudny, z głosem powodującym senność lub irytację. Spiker nie zażywał żadnych dopalaczy (choć głos może wskazywac co innego), a jedynie kiedyś jego szczęka otwierała się pod mniejszym kątem niż dzisiaj :P) W razie czego proszę o puszczenie sobie skocznej polki lub szczypanie się (bądź nakłówanie) co kilka minut w celu odegnania pomroczności. Nie odpowiadam za omdlenia, uderzenia głową o blat itp. :P

A tak naprawdę to miłego oglądania.

Film jest w trzech częściach, spakowany rar-em (195 mb)

Edytowane przez peter_f

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 4,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Dzięki Piotrze za te skarby wiedzy, do których normalnie to się trzeba przebijać samemu a i tak się nie zawsze trafi :) No i duma mię rozpiera, że się kawałek mojej roboty stał częścią tego tutka ;)

Napisano

Gratuluję, Piotrze!

Za tutorial Ci już dziękowałem w marcu, a teraz cieszę się, że mogą z niego skrzystać inni!

EDIT: chciałem Ci dodać punkty rep-a, ale ten program mi odpowiada, że muszę coś dać innym, a nie tylko ciągle Tobie! Wiedz, że gdybym mógł, to bym i 10x punktów reputacji ci przypisał :)

Edytowane przez wjaworski